VAN ALLE KANTEN - met werk van het kunstenaarscollectief EXPERIKANT

 
Ineke de Vries
sep '19 07
okt '19 19
Tentoonstelling
Galerie de Smederij

Vanaf 7 september exposeert EXPERIKANT. Het kunstenaarscollectief bestaat uit: Truus Buijs, Nel Butter, Frederike Drop, Mimi Libregts, Rinie Verhaegh, Mariet Visser †, Hetty de Vries, Ineke de Vries en Bets van Zeijl. 

Uitgaande van de traditionele kanttechnieken probeert EXPERIKANT binnen de eeuwen- oude traditie nieuwe wegen te vinden. De naam EXPERIKANT is een samenvoeging van experimenteel en kant. 

Binnen de groep werkt ieder geheel zelfstandig in haar eigen stijl. Soms wordt er voor een gezamenlijk thema gekozen. Op de bijeenkomsten bespreekt de groep de vorderingen en problemen. De visie van een ander kan vaak heel verhelderend werken. Nieuwe materialen komen ter sprake en ervaringen worden uitgewisseld. Hier gaat een enorme stimulans van uit. 

Voor deze expositie hebben de leden van EXPERIKANT gekozen voor werk dat nog niet of slechts een enkele keer is geëxposeerd. Van de onlangs overleden Mariet Visser, die jarenlang een zeer gewaardeerd lid van EXPERIKANT was, zal ook werk geëxposeerd worden. 

Kantklossen

Op zondag 6 oktober demonstreren enkele exposanten de technieken van het kantklossen. Ook dan bent u van harte welkom tussen 13.30 en 16.30 uur. 

www.desmederijsappemeer.nl/