Sustainable Challenge | AFC & Modemuze

 
Sustainable Challenge border
apr '18 15
jun '18 24
Evenement
Amsterdam
Tijd
14:30 - 17:00

Tegenwoordig hoor je steeds meer over duurzaamheid, maar het is nog knap lastig om erachter te komen wat duurzaamheid precies is en hoe je daarmee om moet gaan. Voor de Sustainable Challenge roepen AFC en Modemuze deelnemers op minstens drie maanden geen kleding te kopen. In plaats daarvan worden er voorbeelden gegeven van alternatieven voor kleding kopen.

The Challenge

Drie maanden lang niet shoppen: moeilijk of niet? Door deel te nemen aan de Sustainable Challenge ga je deze uitdaging aan, maar wordt vooral ook kennis gedeeld over hoe je minder kan kopen, creatiever kan omgaan met wat je hebt en hoe je in de toekomst een bewustere kledingkast kan creëren.

Gedurende de challenge-periode organiseren Amsterdam Fashion College en Modemuze verschillende bijeenkomsten, waarin duurzaamheid en kleding en de ervaringen met de challenge centraal staan.

Programma

15 april: Tropenmuseum Amsterdam

Banner masterclass Sustainable Challenge @ Tropenmuseum

Tijdens Swap it! Nairobi is de kick-off van de challenge met een masterclass-sessie. Waarom is lenen en ruilen zoʼn goed idee? Roosmarie Ruigrok (Fashion Revolution NL & founder Clean&Unique) vertelt in 15 minuten hoe je minder kan kopen en creatiever met je kleding om kan gaan.

Daarna neemt Modemuze je in vogelvlucht mee door de geschiedenis van de (duurzame) garderobe. Hoe belangrijk was duurzaamheid vroeger eigenlijk? Door te kijken naar het verleden, zie je hoe gek sommige dingen zijn die we vandaag de dag doen.

Aanvang: 14:30 (1 uur)

27 mei: Centrale Openbare Bibliotheek Amsterdam

Als onderdeel van het evenementenprogramma van de tentoonstelling Innovation: [email protected] organiseren AFC & Modemuze een think-in-sessie met een masterclass van een duurzame blogger.

Hoe verloopt de challenge voor iedereen? Wat zijn de moeilijkheden, en wat viel eigenlijk best mee?

Sustainable Challenge 27 mei - Capsule Wardrobe
Sustainable Challenge 27 mei - Capsule Wardrobe

24 juni: VondelCS X We Make M-ODE

Bewuster met je kleding omgaan: het kan door minder (of niks) te kopen, door bewustere keuzes te maken bij nieuwe aankopen, of juist door je eigen kledingkast even helemaal opnieuw te bekijken.

Op zondag 24 juni sluiten we de drie maanden challenge af met een masterclassmiddag die handvatten biedt voor duurzamer winkelen. Twee masterclassgevers buigen zich over de vraag hoe je nu al beter kan winkelen en waar we in de toekomst op kunnen letten. Daarna kan je al je vragen over duurzamer winkelen stellen tijdens de 'Ask Me Anything'. De masterclasses zijn onderdeel van We Make M-ODE in VondelCS

Heb jij al een specifieke vraag of een probleem waar je áltijd tegenaan loopt tijdens het shoppen? Stuur je vraag door aan [email protected] of [email protected]. We zullen de vragen anoniem verwerken!

Praktische informatie:

Zondag 24 juni, 14:00 - 16:00
VondelCS, Vondelpark 3
Toegang tot het event is gratis.

Sustainable Challenge Campagne derde editie