State of Fashion x Crafts Council

 
mei '24 17
jun '24 30
Workshop
Diverse locaties

Crafts Council Nederland is gevraagd om bij State of Fashion 2024 | Ties that Bind een verdiepend publieksprogramma samen te stellen en te organiseren. Doe mee met een van de masterclasses of workshops! Of kom naar een event op donderdagavond. Voor de jonge makers (9-15 jaar) organiseren we op woensdagmiddag Craftsklas.

State of Fashion: Ties that Bind brengt creatieve praktijken in mode, textiel en hedendaagse kunst uit het mondiale Zuiden in beeld. Deze gedecentraliseerde State of Fashion editie, samengesteld door Louise Bennetts en Rachel Dedman in samenwerking met Sunny Dolat, Kallol Datta en Hanayrá Negreiros, vindt plaats in Arnhem, Nairobi, Bengaluru en São Paulo. Ties that Bind onderzoekt de complexiteit van traditie, de kracht van oorspronkelijke kennis, en het politieke potentieel van kleding.

Hoe gaan makers uit het mondiale Zuiden om met koloniale erfenissen die zijn verankerd in kleding en stoffen? Hoe ontwikkelen ontwerpers doorgegeven tradities en hoe gaan ze om met de urgente vraagstukken van onze tijd? Geworteld in de universele intimiteit van textiel, probeert Ties that Bind de verwantschap en verbondenheid tussen wereldwijde praktijken te versterken en de krachtige menselijke verhalen te delen die verweven zitten in wat we dragen.

Voor meer informatie en alle events zie Craftscouncil/State-of-Fashion