State of Fashion Biënnale 2024 | Ties that Bind

 
mei '24 16
jun '24 30
Evenement
State of Fashion, Arnhem

De aankomende editie van State of Fashion Biënnale, met als titel Ties that Bind, samengesteld door curatoren Louise Bennetts en Rachel Dedman, vindt plaats van 16 mei t/m 30 juni 2024 in Arnhem. 

Deze derde editie van de State of Fashion Biënnale wordt gedecentraliseerd en op vier plaatsen gehouden; de thuislocatie in Arnhem en - vanaf begin 2024 - in drie internationale zustersteden op verschillende continenten in het Globale Zuiden. In elk van deze zustersteden zijn de ervaren curatoren en makers Sunny Dolat (Nairobi, Kenia), Kallol Datta (Bangalore, India) en Hanayrá Negreiros (São Paulo, Brazilië) uitgenodigd om als Interlocutor (gesprekspartner) een programma te ontwikkelen in hun eigen lokale context. Samen met Louise Bennetts en Rachel Dedman vormen zij het curatorenteam van de Biënnale 2024.

Het programma heeft een focus op het presenteren van hedendaags werk van mode- en textiel makers, designers, kunstenaars en/of makers afkomstig uit het Globale Zuiden. De titel Ties that Bind weerspiegelt de structuur van deze editie; we focussen op het verbinden van mensen, plekken en verhalen van over de hele wereld. Daardoor doet het ons realiseren wat we met elkaar gemeen hebben en wat we delen. Ook verwijst het naar het weven en het creëren van stof en materiaal.

Meer info: stateoffashion.org