Staphorst op de catwalk

 
Agenda Modemuze Staphorst op de catwalk Klederdracht Museum Singelkerk
jan '18 27
jan '18 27
Evenement
Singelkerk, Amsterdam
Tijd
10:00 - 16:00

Het Klederdrachtmuseum presenteert opnieuw De Catwalk met dit keer in de schijnwerpers.......Staphorst!

Na de succesvolle catwalkpresentatie met Zeeuwse klederdracht in september jongstleden, organiseert Het Klederdrachtmuseum dit keer op zaterdag 27 januari een Staphorstdag in de Singelkerk in Amsterdam. De dag bestaat uit twee delen: een masterclass in Staphorst Stipwerk en daarna Staphorst op de catwalk met presentaties.

Masterclass Staphorst Stipwerk (ochtend)

Tijd: 10.00 uur – 14.00 uur

Locatie: Kerkenraadskamer in de Singelkerk

In de ochtend geeft Gerard van Oosten een masterclass Staphorst Stipwerk. Gerard is opgegroeid met de Staphorster cultuur. Hij gebruikt deze achtergrond om het traditionele ambacht van Staphorster stipwerk te behouden en verder te ontwikkelen.

Kaarten voor deze masterclass van 27 januari zijn alleen in combinatie met het middagprogramma te verkrijgen via de website.

Staphorst op de catwalk

Tijd: 14.00 uur – 16.00 uur (kerk is open vanaf 14.00 uur voor inloop met koffie/thee en Staphorster krentenwegge, vanaf 16.00 uur gelegenheid voor een drankje)

Locatie: Singelkerk, Amsterdam

In de middag geeft Jacco Hooikammer, zelf woonachtig in Rouveen/Staphorst en werkzaam bij het Nederlandse Openluchtmuseum in Arnhem, op zijn eigen luchtige wijze een presentatie over de klederdracht, de geschiedenis en cultuur van Staphorst. Een groep inwoners uit Staphorst zal daarbij hun kostuums showen op de catwalk in de Singelkerk.

Tot slot worden een aantal kostuums van Walter van Beirendonck getoond uit de collectie 'Why Is a Raven Like a Writing Desk?' Gerard van Oosten bedrukte de stoffen voor deze collectie met de Staphorst Stipwerk techniek en hij vertelt over zijn samenwerking met de Belgische modeontwerper.

 

Kosten voor de hele dag: € 65,00,- inclusief:

Kaarten alleen voor het middagprogramma van 27 januari zijn te verkrijgen via de website of op de dag zelf.

 

Kosten alleen Staphorst op de catwalk: € 19,50 inclusief:

Tickets: http://www.hetklederdrachtmuseum.nl/tickets

Singelkerk, Singel 452, Amsterdam. Tramhalte 1,2,5, Koningsplein