Sneakerness 2015

 
mei '15 23
mei '15 24
Evenement
NDSM Amsterdam

Na vier succesvolle Nederlandse edities keert het belangrijkste sneakerevent van Europa op 23 en 24 mei terug naar Amsterdam. Ditmaal vindt Sneakerness plaats in de Lasloods op de NDSM-werf.

Tijdens dit weekend zullen verkopers uit binnen- en buitenland naar Amsterdam Noord komen om een brede selectie aan nieuwe en vintage sneakers te etaleren. Je kunt er niet meer omheen: iedereen heeft tegenwoordig wel een paar sneakers in de kast staan. Maar, sneakers zijn meer dan alleen schoeisel, voor steeds meer mensen zijn sneakers een way of life. Sneakerness is een grootschalig sneakerevent dat neerstrijkt in wereldsteden als Parijs, Zurich, Warschau en Amsterdam.

Tijdens Sneakerness komen alle liefhebbers en verzamelaars op sneakergebied aan hun trekken! Tijdens het event is er de mogelijkheid om zowel de nieuwste als vintage sneakers te kopen en verkopen. Ook zeldzame exemplaren en collectors-items zullen deze editie niet ontbreken. Verkopers deze editie zijn onder andere Deaup uit Nederland, Sneaker Vintage uit Frankrijk en Sole Hunters uit Duitsland. Daarnaast zijn er verschillende randactiviteiten, zoals een sneaker customize workshop.

Na edities in West en Oost trekt de vijfde editie naar Noord. De ruige Lasloods is groter dan de vorige locaties en daardoor is er meer ruimte voor de verkopers, maar zeker ook voor vermaak, activiteiten en om te socializen. Behalve sneakers zal er namelijk ook aandacht zijn voor kunst, street art, graffiti en is er genoeg ruimte om te eten en te drinken. DJ Turne verzorgt, net als vorig jaar, op beide dagen de muziek. Hij stond op tientallen festivals in binnen- en buitenland, variërend van Lowlands tot Rock The Bells en staat bekend om zijn feilloze mixes.  Dit jaar is er ook gedacht aan de jonge sneakerfreak: Een aantal verkopers richt zich speciaal op de kleintjes en er zullen verschillende activiteiten voor ze zijn in de Lasloods. Om het event feestelijk af te sluiten zal er op zondag een Sneakerness afterparty worden gehouden in de buurt van de locatie. 

Sneakerness Amsterdam 2015

Lasloods, NDSM-Werf Amsterdam

Zaterdag 23 mei 12.00 – 20.00 uur & Zondag 24 mei 12.00 – 19.00 uur

Tickets kosten 10 euro en zijn geldig voor beide dagen en zijn verkrijgbaar via http://sneakerness.com/

Sneakerness Amsterdam 2014