Sneakerness

 
Agenda Modemuze Sneakerness 2017. Foto: KnucklerKane
jun '17 03
jun '17 04
Evenement
Kromhouthal, Amsterdam
Tijd
12:00 - 17:00

Sneakerness keert tijdens Pinksterweekend terug naar Amsterdam voor het grootste sneaker event ooit op Nederlandse bodem. Met vaste data in grote steden als Parijs, Zürich, Keulen en Warschau, is Sneakerness uitgegroeid tot de belangrijkste reeks events van de Europese sneaker- en footwear scene.

Matthijs van der Meulen, marketing manager van het sneaker event: “Dit wordt met stip het grootste event dat we ooit georganiseerd hebben. Na een buitengewoon succesvolle editie vorig jaar is de interesse vanuit binnen- en buitenland voor Sneakerness Amsterdam deze keer overweldigend. We verwelkomen dan ook nog meer grote internationale merken, sneaker stores, privé verkopers en verzamelaars om sneakers en streetfashion artikelen te kopen, verkopen en ruilen. Er is aankomend weekend echt voor iedereen wat te vinden op sneaker gebied: van hele klassieke modellen en zeer bijzondere, exclusieve exemplaren, tot de allerlaatste trends en mooie koopjes.”

Agenda Modemuze Sneakerness 2017. Foto: KnucklerKane
Foto: KnucklerKane

“Onze verhuizing naar de Kromhouthal in Amsterdam Noord afgelopen jaar bleek een goede zet. De bezoekersaantallen schoten omhoog en de feedback die we van onze bezoekers kregen was lovend.”, zegt Volcmar Lammers, de productiemanager van het event. “Het mooie van deze locatie is dat het veel ruimte biedt voor een uitgebreide randprogrammering en er genoeg plek is om met je vrienden te hangen en te socializen. Het is ondertussen echt veel meer dan alleen sneakers kijken en kopen. Je hoeft geen doorgewinterde sneaker fanaat te zijn om je er toch prima een hele middag te vermaken, er is zoveel te doen en te zien. Bovendien hebben we zoals elk jaar de beste hiphop DJ van de Lage Landen staan: DJ Turne.”

De conventie werkt wederom samen met de beste merken in de sneaker branche, zoals  Crep Protect, Footlocker, ASICS en Overkill, maar ook lifestyle brands als Swatch en Reell Jeans zijn present. Naast de vele duizenden sneakers in alle soorten, maten en prijzen, zijn er ook allerlei activiteiten gedurende het hele weekend. Bekijk en koop de mooiste sneaker art in een echte (street) art gallery, laat je sneakers in 360 graden fotografie vereeuwigen in de Selfie Machine of laat je haar knippen door De Barbier in de Jameson Gentlemen's club. Ook voor een echte sneaker tattoo kun je terecht en er wordt tijdens het event veel kunst gemaakt. De beste sneaker customizers kun je aan het werk zien en er zullen op beide dagen panel discussies plaatsvinden met invloedrijke gasten uit de sneaker scene. Maar natuurlijk is er ook genoeg ruimte om goed te eten, wat te drinken en te chillen met je vrienden. Dit jaar beschikt het event ook over een mooi terras aan het IJ. Kunnen socializen met andere sneaker liefhebbers is immers minstens zo belangrijk voor een geslaagd weekend.

De zevende editie van Sneakerness Amsterdam vindt wederom plaats in de schitterende Kromhouthal in de hoofdstad op 3 en 4 juni 2017.

Evenement details

Koop je kaartje online

Socail

Foto credits KnucklerKane