Sit-in met modeontwerper Claes Iversen

 
feb '15 22
feb '15 22
Evenement
Centraal Museum Utrecht

Elke laatste zondag van de maand interviewt directeur Edwin Jacobs een kunstenaar van wie op dat moment werk te zien is in het museum of een gast die een rol heeft gespeeld bij de totstandkoming van een actuele tentoonstelling. Ook het publiek krijgt de kans om vragen te stellen en zo actief deel te nemen aan het gesprek.

Claes Iversen is een in Nederland woonachtige modeontwerper van Deense afkomst. Hij studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. In 2008 behaalde hij zijn master aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Op de Amsterdamse catwalk toonde hij zijn afstudeercollectie. 

Zijn eerste collectie presenteerde hij een half jaar later en sindsdien doet hij dat twee keer per jaar. Onlangs in juli showde Claes Iversen zijn SS15 collectie tijdens de FashionWeek Amsterdam. Daar liet hij een tiental couturestukken zien en lanceerde hij zijn eerste prêt-à-portercollectie. Onder de noemer ‘II by Claes Iversen’ brengt Iversen een complete garderobe met betaalbare mode-items uit, voor elk moment van de dag. Van casual tot gekleed, met een sterke focus op stofval. De collectie is ontworpen met oog voor detail en valt op door rijk materiaalgebruik en vakmanschap. Net als zijn couturelijn draait de debuutcollectie van II by Claes Iversen om plooien, draperieën en vouwen. Bij het grote publiek is Iversen bekend als de ontwerper van de Eurovisie songfestival jurk van Ilse de Lange.

Edwin Jacobs gaat met hem in gesprek over zijn fascinaties en inspiratiebronnen in relatie tot de tentoonstelling Mode, de musical.

Iversen ging in 2005, nadat hij de BLVD Modeprijs had gewonnen, in zijn derde studiejaar stage lopen bij de Nederlandse modeontwerpers Viktor & Rolf en werkte mee aan hun zomer- en herfstcollecties van 2006. Nadat hij in dat jaar afstudeerde, werd hij genomineerd voor de Frans Molenaar Couture Award. Iversen werd tweede. Iversen opende in juli 2010 aan de Herengracht in Amsterdam zijn eerste winkel. In 2012 ging hij een samenwerking aan met de modeketen WE en presenteerde hij de WE & Iversen-collectie, die uit vijf designerjurken bestond.  

Tijd: 15.00 t/m 16.00 uur

Kosten: gratis (excl. entree)

Reserveren mogelijk: +31 (0)30-2362353, dinsdag t/m zondag 11.00-17.00 uur of [email protected]