Sistaaz of the Castle

 
Sistaaz of the Castle, poster voor de expositie in Tassenmuseum Hendrikje.
jul '19 14
sep '19 01
Tentoonstelling
Tassenmuseum Amsterdam

In aanloop naar Pride Amsterdam heeft Tassenmuseum Amsterdam kunstenaar en fotograaf Jan Hoek uitgenodigd om het mode- en fotografieproject Sistaaz of the Castle te tonen. Het samenwerkingsproject van Jan Hoek, modeontwerper Duran Lantink en SistaazHood.

Zeven Sistaaz

Op verrassende wijze wordt middels een ‘fotografische interventie’ het verhaal van de zeven Sistaaz verteld. Een groep trans-sekswerkers uit Kaapstad die bijna allemaal onder een brug wonen naast Kasteel de Goede Hoop, maar desondanks altijd gekleed gaan in de meest uitbundige zelfgemaakte outfits. Voor Jan Hoek en Duran Lantink zijn de Sistaaz dè nieuwe modemuzes.

Het duo volgde de uitgesproken Sistaaz in hun dagelijks leven en heeft daarnaast ook hun droomwereld in beeld gebracht. Zo droomt Gabby op een dag haar eigen Victoriaanse huis van plezier te runnen; wil de zestigjarige Joan Collins niets liever dan trouwen en barst de uit Burundi gevluchte Flavirini van de modellenambities. Samen met Jan Hoek en Duran Lantink – die net als de Sistaaz veel gebruik maakt van gevonden materialen en collagetechnieken – hebben ze de creaties en het beeld van hun dromen tot leven gebracht.

Data

De Sistaaz of the Castle zijn voor, tijdens en na Pride Amsterdam te bewonderen in Tassenmuseum Amsterdam. Gedurende deze expositie zal ook het boek Sistaaz of the Castle – tot stand gekomen middels het crowdfunding platform VoorDeKunst – gepresenteerd worden.

Op zaterdag 3 augustus 2019, tijdens Canal Parade, staat de deur van Tassenmuseum Amsterdam wijd open en is het museum voor eenieder gratis toegankelijk.

Van 12 juli tot en met 27 oktober 2019 is het project Sistaaz of the Castle te bewonderen in Centraal Museum Utrecht als onderdeel van de tentoonstelling Old Stock van Duran Lantink.

Meer informatie

Tassenmuseum.nl