Sieraden | De lievelingen van Anne-Karlijn van Kesteren

 
Agenda Modemuze, tentoonstelling De lievelingen van AK van Kesteren in Museum Arnhem. Ontwerp Frank Verkade, foto Juuke Schoorl, haar en make-up Kathinka Gernant @ UNSPOKEN, model Marne van Opstal
jul '17 01
okt '17 15
Tentoonstelling
Museum Arnhem

De nieuwe sieradenconservator Anne-Karlijn van Kesteren (1989) presenteert een sierlijke greep uit de collectie en vertelt vanuit een frisse blik over haar persoonlijke favorieten. De werken vormen voor haar een persoonlijke inspiratiebron in de sieraadvormgeving.

Anne-Karlijn van Kesteren: ‘Het is een hele persoonlijke selectie waarbij ik vooral gekeken heb naar de collectiegeschiedenis en de verbinding met Arnhem. Alle makers van de sieraden hebben gestudeerd op ArtEZ of een voorloper van deze kunstacademie.' Er is werk van de volgende ontwerpers te zien:

Ook de allerlaatste aanwinsten worden getoond; twee mondsieraden van Frank Verkade. Hij legt een relatie tussen design en sieraadontwerp. Verkade laat maatschappelijke vraagstukken terugkomen in zijn werk. Hij reflecteerd met zijn ontwerpen op de maakbaarheid van de mens waarbij er een dialoog ontstaat tussen natuur en fabricaat.

Agenda Modemuze, tentoonstelling De lievelingen van AK van Kesteren in Museum Arnhem. Foto Juuke Schoorl, haar en make-up Kathinka Gernant @ UNSPOKEN, model Marne van Opstal
Ontwerp Frank Verkade, foto Juuke Schoorl, haar en make-up Kathinka Gernant @ UNSPOKEN, model Marne van Opstal

Voor meer informatie over de tentoonstelling en Museum Arnhem zie MuseumArnhem.nl

Hoofdbeeld: