Sieraad Art Fair/ lectures Marjan Unger: zaterdag

 
nov '19 09
nov '19 09
Lezing
Gashouder Westergas, Amsterdam
Tijd
13:30 - 17:30

Onderdeel van lezingenprogramma Sieraad Art Fair. Het lezingenprogramma van de beurs is dit jaar, net als de centrale tentoonstelling, gewijd aan de vorig jaar overleden muze en sieradenpromotor Marjan Unger.

Dagelijks zijn er twee lezingen over onderwerpen die Unger na aan het hart lagen. Na de voordrachten is er gelegenheid vragen te stellen aan de sprekers.

Juwelen

Fred Brom van Steltman & Bertwin Heyse van Verbeek Schuttelaar. Lezing in het Engels. 

Vaak wordt onderscheid gemaakt tussen sieraden en juwelen. Unger had belangstelling voor beide. Wat maakt dat Brom van Steltman en Heyse van Verbeek Schuttelaar spreken van juwelen? Wat zijn de trends? Vintage sieraden.

(13.30 -15.00)

Antropologie

Henrietta Lidchi, Chief Curator/Hoofd Conservatoren at Nationaal Museum van Wereldculturen & Chequita Nahar, Jewelry Designer and Dean Maastricht Academy of Fine Arts & Design Maastricht Coordinator Design& Fatima Essahsah, designer and storyteller and owner BUREAU YAN. Lezing zowel in het Nederlands als in het Engels.

Ungers belangstelling beperkte zich niet tot alleen Westerse sieraden. In alle culturen en alle tijden tooi(d)en mensen zich. Lidchi zal over de oerbehoefte van de mens zich te tooien spreken als antropoloog. Nahar vertelt vervolgens hoe zij haar Surinaamse achtergrond en cultuur in haar sieraden verwerkt. Afsluitend zal Fatima Essahsah van Stones Stories vertellen over online verkoop en museumwinkels.

(16.00-17.30)

Voor meer informatie, zie website Sieraad Art Fair