Royal Fashion Design - Mattijs van Bergen

 
jun '21 09
aug '21 29
Tentoonstelling
Grote Kerk Breda

De Grote Kerk Breda presenteert Royal Fashion Design een tentoonstelling waarin recente en nieuwe ontwerpen van de Nederlandse modeontwerper Mattijs van Bergen centraal staan. 

Royal Fashion Design toont zijn gerenommeerde ‘koninklijke’ ontwerpen – waarvan vele door koningin Máxima bij officiële gelegenheden gedragen zijn – en een serie nieuwe creaties die speciaal in opdracht van de Grote Kerk Breda zijn ontworpen. Het resultaat is een couture collectie over de kracht van de vrouw.

De hedendaagse ontwerper past met zijn gelaagde en kleurrijke ontwerpen als geen ander binnen het koninklijke en historische kader van de Grote Kerk Breda. Van Bergen vindt zijn inspiratiebronnen vaak in de kunsten. Zo worden er enkele stukken getoond uit de collectie ‘Complementair’, geïnspireerd door schilderijen van Vincent van Gogh en stukken uit de collectie ‘Zwart’ geïnspireerd door o.a. fotografie van Ed van der Elsken. Mattijs van Bergen zegt zelf: ‘Schoonheid en kwaliteit zitten in tijd en concentratie.‘ En dit adagio past goed bij de uitgangspunten die de Grote Kerk Breda aanhoudt voor instandhouding én voor een eigentijdse inhoudelijke invulling, namelijk ‘voortdurende beweging, stilte en kwaliteit.’

Lees hier verder