The Rolling Stones – Unzipped

 
jun '23 30
jan '24 21
Tentoonstelling
Groninger Museum

The Rolling Stones – Unzipped is de eerste internationale tentoonstelling ooit over de wereldberoemde rockband. Na Londen, de Verenigde Staten en Azië gaat de expositie in vernieuwde vorm door Europa touren en keert op 30 juni 2023 terug naar Groningen.

Aan de hand van ruim 400 originele objecten uit het persoonlijke archief van de band, geeft de tentoonstelling een indrukwekkend kijkje achter de schermen. Er zijn niet alleen instrumenten en stage designs te zien, maar ook zeldzame audiofragmenten en videomateriaal, persoonlijke dagboeken, iconische kostuums, postermateriaal, albumcovers en zelfs hun studio en het bescheiden verblijf in Edith Grove in Londen.

Als één ding duidelijk is als je naar ‘The Rolling Stones – Unzipped’ komt kijken is dat het bij The Stones om zoveel meer gaat dan alleen de muziek. Zo hebben kunstenaars, cineasten en modeontwerpers voor een groot deel bijgedragen aan het imago van The Stones. Maar, zo zeggen bijvoorbeeld modeontwerpers Anne Sui en Tommy Hilfiger, ze lieten zich niet ontwerpen. Ze ontwierpen zichzelf. En de ingehuurde kunstenaars en vormgevers mochten het verder afmaken.

zie meer Groninger Museum