Redress design award 2019 | Fashion for good experience

 
dec '19 13
jan '20 13
Tentoonstelling
Fashion for Good Experience, Rokin 102 (Amsterdam)

Vanaf 13 december opent de Fashion for Good Experience een tijdelijke tentoonstelling met de outfits van de finalisten van de Redress Design Award 2019. Redress is ‘s werelds grootste duurzame modeontwerp wedstrijd uit HongKong.

De unieke stukken van de finalisten zijn gemaakt door middel van upcycling, hebben ‘zero waste’ of zijn in elkaar gezet met verschillende reconstructie-technieken. Ze zijn ontworpen door internationale game changers, met als doel de mode-industrie te transformeren.

De Redress Design Award 2019 ontving aanvragen uit 43 verschillende landen. De competitie promoot duurzame ontwerpen en technieken om zo de groei naar een circulair modesysteem te stimuleren. De eerste plaats werd dit jaar toegekend aan Maddie Williams (UK). De prijs is o.a. het maken van haar eigen upcycled retail collectie voor REVERB, van de JNBY Group, een van China’s grootste modehuizen.

Winnaar Redress Design Award 2019

Winnares Maddie past verschillende upcycling en reconstructie-technieken toe in haar collectie met bijvoorbeeld het gebruik van textielafval, oude garen en tweedehands kleding kwam ze zo tot een “zero waste” outfit. Ze is ontzettend enthousiast over het winnen van de Redress Design Award: “Dat mijn collectie opgenomen zal worden in een commercieel ge-upcycled label wordt een te gekke leercurve voor mij! Ik ga me enorm inzetten om duurzame, circulaire principes centraal te laten staan in alles wat ik doe. Dit is dé tijd om de milieuproblemen van nu aan te pakken.”

Tentoonstelling

Alle kledingstukken in de Fashion for Good Experience zijn zorgvuldig gestyled op mannequins van Mannequino, ’s werelds eerste modulaire etalagepop, ontworpen voor een circulaire economie. De tentoonstelling is voor het publiek van 13 december 2019 t/m 13 januari 2020 dagelijks te zien in de Fashion for Good Experience op Rokin 102 in Amsterdam en is gratis toegankelijk.

Meer informatie?

Fashionforgood.com
Redressdesignaward.com