Party People - Made in Rotterdam

 
Campagnebeeld Party People - Made in Rotterdam. Foto: Xiang Yu Yeung (Nighttown).
jan '19 12
jun '19 23
Tentoonstelling
Museum Rotterdam

Een tentoonstelling over twee generaties uitgaanscultuur waarbij actuele ontwikkelingen in de Rotterdamse uitgaansscene worden gekoppeld aan de periode waarin het allemaal begon: de jaren '90. Party People wordt een underground feest van herkenning voor ieder feestbeest of vervent clubber die ooit een stap in het Rotterdamse uitgaansleven heeft gezet.

Bakermat van de dance

In het cultureel gunstige klimaat van de jaren '80 is een creatief netwerk ontstaan dat zich spiegelt aan het rauwe imago van de havenstad. Het is de bakermat van veel nieuwe initiatieven in de dance-, club-, house-, gabber- en technoscene die ver buiten de stad furore maakt.

Campagnebeeld Party People - Made in Rotterdam. Foto: Gerard Wessel (Nighttown).
Campagnebeeld Party People - Made in Rotterdam. Foto: Gerard Wessel (Nighttown).

In de jaren '90 wordt Rotterdam dé dance en hiphop stad van Nederland; een belangrijke impuls voor het (culturele)zelfbewustzijn van de stad. Ook vandaag de dag staan de Rotterdamse creatieven landelijke en internationaal in de belangstelling.

Binnen de tentoonstelling Party People koppelt Museum Rotterdam de actuele gebeurtenissen in de stad aan de periode waar het allemaal begon: de jaren '90. In dit decennium wordt Rotterdam namelijk dé housestad en dé hiphopstad van Nederland; een stad vol party people.

De gastcuratoren en mede-samenstellers

Voor deze tentoonstelling en de randprogrammering wordt samengewerkt met de authentieke Rotterdamse makers. Party-icoon Ted Langenbach en woordkunstenaar Derek Otte zoomen als gastcuratoren in op de Rotterdamse undergroundscene van eind jaren ’80 en begin jaren ’90. Vanuit de hedendaagse digitale online maakcultuur kijken ze terug op de analoge offline-pioniers in de stad.

Tentoonstelling Party People Museum Rotterdam

Dj & festivalorganisator Frank Dros en fotografe Naomi van Heck, kenners van en spelers in de huidige uitgaansscene, zoomen in op de actualiteit. Meer dan 50 stylisten, Dj’s, performers, rappers, spoken word artiesten, festivals, winkels en merken werkten mee.

 

"Party People is een tentoonstelling die alle nachtparadijsvogels van Rotterdam eert! Zij zijn de pioniers van de dance in Rotterdam en hebben een nieuwe lichting Dj's en artiesten geïnspireerd om de wereld te veroveren. Dance is Rotterdams export product nummer 1!"

aldus gastcurator Ted Langenbach.

Meer informatie

museumrotterdam.nl