Open Ateliers Meesteropleiding Coupeur

 
jan '19 19
mrt '19 09
Evenement
Meesteropleiding Coupeur Amsterdam
Tijd
12:00 - 16:00

Meesteropleiding Coupeur leidt met onderscheidend, specialistisch onderwijs al zeven jaar hooggekwalificeerde coupeurs op voor theater, musea en couture. De Nationale Opera & Ballet, Toneelgroep Amsterdam (ITA) en enkele vooraanstaande coupeurs hebben aan de wieg gestaan van deze opleiding. Zij signaleerden dat specialistische kennis en techniek van het coupeursambacht verloren dreigde te gaan en namen het initiatief voor de opleiding.

Uniek in Nederland

De opleiding is uniek in Nederland in zijn onderwijs opzet; het opleiden in ateliers en het belang van de meester-leerling relatie. Alle leerlingen zijn geselecteerd op hun reeds aanwezige talent voor het vak. Onze alumni beheersen het coupeursambacht op het hoogste technische niveau en leveren uitsluitend kwaliteit. Hun specialistische kennis en vaardigheden worden zeer gewaardeerd in de ateliers van opera en theater, bij musea en in de couture, waar leerlingen na hun opleiding terechtkomen.

Open Ateliers, zaterdag 19 januari en 9 maart

Tussen 12.00 en 16.00 uur bent u van harte welkom in onze ateliers, waar het bruist van passie voor het coupeursvak! Er zijn op meerdere momenten presentaties over de opleiding, het losse cursusaanbod en het vakgebied. Er is te zien hoe er in de ateliers gewerkt wordt en welke opdrachten er zoal in de opleiding voorbijkomen. Binnen het curriculum werken wij ook samen met opdrachtgevers uit de praktijk. Met trots presenteren we ook een aantal Eerste Meesterproeven; de pronkstukken van alumni. Dit zijn vaak ingenieuze, historische kostuums of de meer geavanceerde kledingstukken van hedendaagse couturiers.

Gedurende de Open Ateliers is er alle ruimte om onze leermeesters en een aantal leerlingen te ontmoeten. Laat u door hun enthousiasme meevoeren in deze bijzondere wereld.

Open Ateliers Meesteropleiding Coupeur in Amsterdam, Jan Maijenstraat 11-15 Zaterdag 19 januari en 9 maart 2019

PDF-pictogram meesteropleidingcoupeurafficheopenatelier2019spring.pdf