Op de KOP!

 
sep '15 19
okt '15 11
Tentoonstelling
Escher in Het Paleis. Den Haag

 Vijfentwintig jaar hoedenontwerper Berry Rutjes! September is in het Haagse traditioneel een hoedenmaand. Escher in Het Paleis organiseerde al eerder rondom Prinsjesdag tentoonstellingen met de hoeden van vrouwelijke Kamerleden en bewindspersonen. Dit jaar krijgt Berry Rutjes vanwege haar 25 jarig jubileum als hoedenontwerper een eigen tentoonstelling: Op de Kop.

Rutjes is in staat het traditionele ambacht van hoeden ontwerpen en maken te combineren met de vrolijke touch van het Hollandse design. Haar hoeden zijn onverwachts, speels en toch stijlvol.  Ze zijn dan ook gewild bij de vrouwelijke parlementariërs, en de eega’s van mannelijke Kamerleden. Tijdens de party’s en evenementen rondom de derde dinsdag in september zien we dames vaak een Rutjes fascinator, een kleine of soms onverwacht grote haarversiering dragen.

Escher in Het Paleis is trots dat het 25jarig jubileum van Berry Rutjes hier begint. Haar Rotterdamse collega Victor’s Wedding Design leent twee prachtige bruidsjaponnen bij twee hoeden van Rutjes. Eén van de combinaties droeg Rutjes onlangs zelf op haar huwelijk.

Op de KOP is te zien vanaf zaterdag 19 september tot en met zondag 11 oktober 2015

Voor meer informatie zie Escher in Het Paleis en de website van hoedenontwerper Berry Rutjes