Museumnacht: trendtalk Chemical Beauty?

Museumnacht bij Imagine IC in Amsterdam Zuidoost: laat je eens verrassen door een sprankelend programma buiten de grote musea van de N8.

Niemand minder dan Janice Deul leidt in de Museumnacht bij Imagine IC de trendtalk ‘Chemical Beauty?’. Janice Deul is fashion activist en fashion consultant; ook bekend van het Little Black Hair Book en van media-interventies voor diversiteit in de mode. Bespreek met haar de trends die jij volgt en waarom; over wat mooi is en wat mooi maakt.

Maak samen met Janice en een panel van experts in cosmetica en beauty, het eerste Amsterdamse broekzakarchief van beautyblogs en vlogs. Van films en foto’s die jij bekijkt en bewaart op je smartphone. Doe jij aan straight? Bleek? Ga jij voor natural? Wat vind jíj fake?

Onder leiding van Janice Deul vinden er drie trendtalks plaats. Deze beginnen om 20:00, 22:00 en om 23:00. Kom zaterdagavond dus naar Imagine IC OBA aan Bijlmerplein 393 en praat mee!

Tentoonstellingen

Tijdens de Museumnacht kan je tevens drie tentoonstellingen bezoeken: Trouwen voor Allah, Herdenken op gevoel en Actuele Ghanese cultuur. Naast de trendtalk kunnen bezoekers een nepnagel nemen bij een inhouse nagelstudio of een henna versiering laten zetten door de Hand van Fatima. En uiteraard genieten van lekkere Ghanese hapjes van Goldcoast kitchen   

Imagine IC is een museum én een archief dat zich richt op hoe we samenleven. In het hart van de Bijlmer, onder één dak met de OBA, hebben ze hun vaste collectie, Vitrine van Zuidoost, en vele andere objecten, documenten en ideeën. Vanuit Zuidoost update Imagine IC de stedelijke collecties. Want de onderwerpen, objecten, verhalen en emoties uit hun centrum van Amsterdam zijn van betekenis voor de hele stad. Zo is het buurtarchief net uitgebreid met een tentoonstelling vol persoonlijke herinneringen en aandenkens aan de Bijlmerramp. Imagine IC: erfgoed up to date!

Een gratis pendelbus vanaf BijlmerArena, stopt precies voor de deur van Imagine IC

Voor meer informatie zie Museumnacht/Imagine IC

Doe een aanvulling

Vul deze informatie aan of geef een reactie

 
 
Locatie
Imagine IC Amsterdam
Datum
4 november 2017
Tijd
19:00 - 23:30
Type
Evenement