Mooi zijn

 
Tentoonstelling Mooi Zijn in Kijk- en luistermuseum Bennekom, 2017.
feb '17 18
jul '17 01
Tentoonstelling
Kijk- en luistermuseum, Bennekom
Tijd
14:00 - 17:00

Mooi willen zijn is van alle tijden. In de prehistorie verfraaiden mensen zich al met armbanden, kettingen en andere sieraden. Dit gegeven is het thema van de wisseltentoonstelling Mooi zijn, een kleurrijke, speelse en interessante expositie die tot en met 1 juli 2017 te zien is.

'Het fascineert me hoe mensen zich mooi maken en wat ze mooi vinden', zegt Minke Stolk, lid van het tentoonstellingsteam van het museum. Minke reisde over de hele wereld en verzamelde daarbij allerlei sieraden, hoeden, kleding en tassen. 'Ik maakte veel foto’s van hoe mannen, vrouwen en kinderen de kleding en accessoires droegen', vertelt ze. 'Je kunt een lipschijf van de Mursi uit Ethiopië meenemen naar huis, maar het is belangrijk om te weten hoe deze gedragen wordt. Dan zegt zo’n sieraad veel meer.'

De expositie Mooi zijn bestaat uit accessoires waarmee de mens zichzelf verfraait in Nederland, maar ook ver daarbuiten. Oude en nieuwe voorwerpen én foto’s daarvan, afkomstig van een aantal verzamelaars en kunstenaars, waaronder Margo Nelissen en Jacqueline van Bergeijk. Een lust voor het oog.

Zie voor meer info kijkenluistermuseum.nl.