Modest Fashion Fair

 
Chanel Cruise, Karl Lagerfeld, 2015, te zien op de tentoonstelling Modest Fashion
okt '19 26
okt '19 26
Evenement
Stedelijk Museum Schiedam
Tijd
15:00 - 20:00

Verschillende modeshows, talkshows, een headwrap- en make-up tutorial, shoppen bij upcoming modelabels, rondleidingen; dat en meer staat zaterdag 26 oktober op het programma van de Modest Fashion Fair in het Stedelijk Museum Schiedam. Het event duurt van 15.00 tot 20.00 uur, met de eerste modeshow om 15.45 uur. Om 13.00 uur, daaraan voorafgaand, geeft gastcurator Alexandra van Dongen een lezing over de huik. Via de Spaanse adel kwam deze mantel van top tot teen in de 17de eeuw naar de Nederlanden. De fair en lezing maken deel uit van de tentoonstelling Modest Fashion. Met beeldende kunst en mode zie je daar alle facetten van modest fashion.

Modeshows, talkshows en meer

De fair biedt modeshows van vier designers met een eigen upcoming modelabel: DNA by Sisters, Bab Marrakech, Josstek en Noara. Diana Ritfeld geeft de live headwrap tutorial, terwijl Mina de make-up tutorial verzorgt. De twee talkshows staan onder leiding van vlogger en spoken word-artiest Houda Noussi. Als gast ontvangt ze onder meer fashion activist Janice Deul, gastconservator Alexandra van Dongen, cultureel ondernemer Meryem Slimani en fashion designer Soufyan Benrhziyel.

Designer booths

Tijdens de Modest Fashion Fair presenteren verschillende modelabels hun ontwerpen. En kun je de tentoonstelling Modest Fashion bekijken. Süeda Işık geeft tijdens de pauzes van het programma een rondleiding, waarbij iedereen kan aanhaken. Işık studeert journalistiek en geschiedenis in Rotterdam.

Dit wil je weten

Kaarten voor de Modest Fashion Fair kosten hetzelfde als museumbezoek: €12,50. Koop je je tickets online dan geeft de kortingscode MF2019 een korting van €5. De korting geldt t/m 25 oktober 2019 en niet in combinatie met andere kortingen. Kijk op de website www.stedelijkmuseumschiedam.nl hoe je kaarten kunt bestellen. Daar vind je ook de reguliere entreeprijzen en kortingen. Mensen met onder andere een RotterdamPAS en Museumkaart hebben gratis toegang. Schiedammers betalen €5. Voor de lezing geldt: gratis, exclusief museumbezoek.