Modest Fashion*

 
sep '19 21
dec '21 31
Online Expo
Stedelijk Museum Schiedam

Het is iets nieuws én een miljardenindustrie: modest fashion. Mogelijk heb je er nog nooit van gehoord, misschien draag je het al.

Als eerste museum in Nederland liet het Stedelijk Museum Schiedam dit internationale modefenomeen zien met werk van ontwerpers van nu, gecombineerd met hedendaagse kunst. Gastconservatoren Rajae El Mouhandiz en Alexandra van Dongen cureerden deze tentoonstelling in samenwerking met ontwerper Said Mahrouf.

De creaties van deze voorhoede zijn fashionable en bedekt. Vrouwen die niet mee willen doen aan de ‘esthetiek van het bloot’, dragen het, gelovig of niet. Werd de minirok ooit gezien als feministisch statement, nu willen vrouwen vooral vrij zijn en zelf bepalen hoe ze zich aan de wereld tonen: kies lekker zelf! Modest fashion gaat daarom niet over de vraag ‘bedekt of niet?’, maar over keuzevrijheid en creativiteit van vrouwen overal ter wereld. De tentoonstelling markeert het 100-jarig jubileum van het vrouwenkiesrecht in Nederland en viert dat 100 jaar geleden de eerste vrouw in de gemeenteraad van Schiedam kwam. 

De tentoonstelling 'Modest Fashion*' staat er inmiddels niet meer, maar is te beleven via een online 360 graden ervaring. Klik hier om de expo te bekijken.