Mode vanuit mijn ogen - Deniz Fehmi

 
jan '18 10
feb '18 08
Tentoonstelling
VondelCS, Amsterdam

Deniz Fehmi Demirezen werkt als grafisch ontwerper en illustrator. Zijn grote passie voor het oogstrelende Midden-Oosten vertaalt hij op een minimalistische wijze. VondelCS biedt Deniz Fehmi podium om zijn illustraties van zijn mode-interpretatie te tonen aan het publiek.

Tijdens deze solotentoonstelling ‘Mode vanuit mijn ogen’ is het werk te zien dat hij in de aanloop naar 2018 gemaakt heeft. Deniz Fehmi heeft zich een tijdje ‘kunststudent’ kunnen noemen, echter stopte hij met studeren aan de Kunstacademie wegens het beklemmende gevoel te hebben dat hij daar vast zat.

In 2010 is hij voor een aantal maanden naar Istanbul en de Verenigde Staten gegaan, op zoek naar inspiratie. Deniz vond deze inspiratie in de pracht en praal van het Midden-Oosten. Het liefst struint hij door de drukke straten van Istanbul waar hij zich laat inspireren door de verschillende culturen en stijlen die de stad kent.

De kunststudent in hem wilde deze liefde graag overbrengen op zijn kunst, maar de kunstcritici van de academie ontraden hem het pompeuze karakter, de drukte en de pracht en praal door te voeren in zijn kunst. Deniz begon zijn illustratieve vaardigheden te ontwikkelen en startte zijn carrière toen analoge illustraties werden overschaduwd door grafisch werk. Daardoor is zijn werk een combinatie van moderne technieken met analoge, handgemaakte elementen om een eigen draai er aan te geven. Sinds 2014 werkt Deniz als professioneel illustrator en grafisch ontwerper.

Zo prikkelt een wandeling door de expositieruimte je fantasie en wie weet doe je nog wat inspiratie op voor je eigen kledingkast. Of voor je kale muur. Vandaag de dag heeft hij zijn smaak weten te ontwikkelen en neemt hij de kijker graag mee in zijn werk waar juist minimalisme de boventoon voert. ‘’De kijker zal zijn fantasie meer in moeten zetten bij de beleving van de tentoongestelde stukken’’. Binnen het werk van Deniz wordt gespeeld met vlakken die dienen als suggestieve herkenningspunten, because minimalism it is. Simpele lijnen vormen de contouren en met hier en daar een ingekleurd vlak, laat je de rest aan je verbeelding over.

De expositie is dagelijks van 09:30 – 18:00 uur GRATIS te bezoeken t/m 8 februari in het MediaCafé.