Mode in de roerige jaren 20

 
mrt '23 23
mrt '23 23
Evenement
Huis van Gijn
Tijd
19:30 - 22:00

Stap een eeuw terug in de tijd naar het Nederland van de jaren 20.

Deze avond staat in het teken van de grote veranderingen in de mode die periode. Huis Van Gijn, museum sinds 1925 Bezoek het museumhuis zoals Simon van Gijn het in 1922 (grotendeels) achter liet voor de stad Dordrecht. De donkere avond en sfeervolle verlichting doen de kamers extra goed uitkomen. Alsof de bewoners ieder moment terug kunnen keren. Van het boudoir van mevrouw tot de personeelskamers op zolder, het verleden is heel dichtbij. In de Zaal vindt gedurende de avond 3 keer een modeshow plaats, waarbij de nieuwste trends in de mode worden toegelicht.

Modeverschijnselen

Aangewakkerd door de emancipatie van vrouwen, kunststromingen en Amerikaanse invloeden na de Eerste Wereldoorlog, ontstond er een geheel nieuw modebeeld. Het is de tijd voor vrouwen van de ‘garçonne-look’ met korte haren. Van blote armen en benen die gezien werden als de nieuwe erogene zones. De taille zakt naar beneden en veel jurken worden gemaakt van transparante stoffen versierd met kralen en glimmers.

Kom in stijl

Als bezoeker word je van harte uitgenodigd om in stijl te komen in een jaren 20 outfit, dit is echter geen dresscode. Op verschillende plekken in het museum kun je jezelf in een prachtige historische setting fotograferen. Onder het genot van een cocktail uit die tijd kun je in het museumcafé nog even bijpraten of zelfs een dansje wagen.

Ben jij erbij?

Tickets voor deze thema-avond zijn € 19,50 per persoon inclusief museumentree en een welkomstdrankje. Met een Museumkaart / Dordtpas / Rotterdampas betaal je € 10,-. Met een ticket ben je de hele avond tussen 19.30 en 22.00 uur welkom in het museum en het café. Je reserveert een ticket inclusief 1 van de modeshows, omdat de plek in de zaal beperkt is.

Voor tickets en meer informatie zie website Huis Van Gijn.