Meet Up: Recycling door de eeuwen heen

 
Modemuze Meet Up recycling door de eeuwen heen
aug '18 30
aug '18 30
Modemuze Meet Up
Centrale Openbare Bibliotheek Amsterdam (Oosterdokskade 143)
Tijd
19:00 - 21:00

Modemuze Meet Up: recycling door de eeuwen heen op donderdag 30 augustus van 19.00-21.00 uur

Ileen Montijn, historica en auteur van o.a. het boek Tot op de draad, de vele levens van oude kleren, vertelt over de zorg, de fantasie en het vakmanschap die werden besteed aan kleren in het verleden. Eeuwenlang waren kleren in verhouding zeer duur, en ‘iets nieuws’ dus een zeldzame luxe. In de jaren zestig, toen hippies de charme ontdekten van tweedehands, begon een enorme cultuuromslag. 

En ook vandaag is tweedehands hot and happening. Vintage kleding is voor steeds meer mensen een alternatief voor goedkope confectie. Die leuke oude jurkjes zijn lang niet altijd perfect bewaard gebleven, laat staan de juiste maat. Birthe Weijkamp, modehistorica, laat zien hoe je vintage kunt herstellen en veranderen. Of op maat maken door te naaien, stoppen en zelfs door te wassen. 

Altijd al willen weten hoe je je vintage vondst het beste kan dragen, wassen en bewaren? Mis deze meet up niet!

Kaarten

Kaarten kosten € 7,50 en online te bestellen via Eventbrite

OBA-leden en studenten van de Meesteropleiding Coupeur krijgen 50% korting. Neem je OBA-lidmaatschapspas of MOC-studentenpas mee naar de lezing.
Modemuze-bloggers kunnen gratis deelnemen, maar om van een plek verzekerd te zijn moet een kaart worden gereserveerd via Eventbrite.