Meet Up: Local dress. Streekdracht als inspiratie

 
streekdracht als inspiratie modemuze meet up
jul '18 21
jul '18 21
Modemuze Meet Up
Centrale Openbare Bibliotheek Amsterdam (Oosterdokskade 143)
Tijd
15:00 - 17:00

Meet Up: Local dress. Streekdracht als inspiratie op zaterdag 21 juli van 15.00-17.00 uur

Streekdracht, streekgebonden kleding, was tot halverwege de 20ste eeuw nog een vertrouwd beeld. Daarna nam het aantal dragers en draagsters sterk af. In deze Meet Up komt de innovatie en wijdverspreide inspiratie van steekdracht aanbod.

* Jacco Hooikammer, specialist Staphorster volkscultuur, vertelt over nieuwe materialen in streekdracht als ‘space-age-fibre’ en lurex.

* Waarna onderzoeker Theodorus Johannes streekdracht als een voorbeeld neemt voor het uiten van onze identiteit en alternatieven biedt voor fast fashion.

* Jane Schubert sluit af met een demonstratie en mini modeshow waarin ze laat zien hoe ze haar angisa’s (hoeden) maakt met gebruik van traditionele vouwtechnieken. Ze toont de angisa als uiting van cultuur, kunst en mode.

Kaarten

Kaarten kosten € 7,50 en online te bestellen via Eventbrite

OBA-leden en studenten van de Meesteropleiding Coupeur krijgen 50% korting. Neem je OBA-lidmaatschapspas of MOC-studentenpas mee naar de lezing.
Modemuze-bloggers kunnen gratis deelnemen, maar om van een plek verzekerd te zijn moet een kaart worden gereserveerd via Eventbrite.