Meet Up: Delft Blue to Denim Blue

 
mei '17 18
mei '17 18
Modemuze Meet Up
Openbare Bibliotheek Amsterdam
Tijd
19:00 - 21:00

Meet Up: Delft Blue to Denim Blue: wetenschappelijk onderzoek naar de Nederlandse mode op donderdag 18 mei 19:00 - 21:00.

Door prof.dr. Anneke Smelik – hoogleraar Visuele Cultuur aan de Radboud Universiteit Nijmegen & dr. Maaike Feitsma – docent/ onderzoeker Amsterdam Fashion Institute (Hogeschool van Amsterdam) & ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Arnhem

De Nederlandse mode is in de laatste decennia een belangrijke ambassadeursrol gaan vervullen voor onze cultuur. Maar wat bedoelen we eigenlijk wanneer we het over de Nederlandse mode hebben? Wat zegt mode over onze identiteit? De dynamiek tussen mode en nationale identiteit stond centraal in het onderzoeksproject ‘Dutch fashion in a globalised world’, waarvan de belangrijkste resultaten nu zijn gebundeld in het boek Delft Blue to Denim Blue: Contemporary Dutch Fashion. Anneke Smelik onthult mythen, verhalen en paradoxen rond Nederlandse mode en Maaike Feitsma gaat dieper in op de relevantie van Modemuze voor wetenschappelijk onderzoek.

Kaarten / Pay as you like

Er zijn ongeveer 30 zitplekken beschikbaar voor dit evenement. Om een zitplek te verzekeren, kunnen kaarten voor de Modemuze Meet Ups gratis worden besteld via Eventbrite. Bezoekers met een ticket krijgen voorrang op een zitplek.

Op locatie kan een (contante) donatie worden gedaan (Pay as you like) om Modemuze-evenementen in de toekomst ook mogelijk te maken.