Mannen, mode & identiteit

 
nov '15 26
nov '15 26
Lezing
Spui25 Amsterdam

Novemberlezingen: Mannen, mode & identiteit Welke man toont lef in zijn outfit? Nederlandse mannen houden niet van opvallende kleding. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Maar klopt dit beeld wel? Kleding is eenmanier om identiteit en status te tonen.

Met onze kleren laten we zien wie we zijn, dat deden we vroeger, dat doen we nu. Het Amsterdam Museum verzamelde de outfits van Amsterdamse mannen en vroeg naar hun persoonlijke kledingkeuzes. In de laatste Novemberlezing staan mannen en hun kleedgedrag door de eeuwen heen centraal. Pakken, dassen, jeans, en sneakers: diverse onderdelen uit de mannengarderobe komen aan bod.

Deze vierde Novemberlezing wordt gehouden door Annemarie den Dekker,kunsthistorica en werkzaam als hoofd conservatoren bij het Amsterdam Museum. Haar specialisatie betreft kunstnijverheid en mode & kostuumgeschiedenis.

Tijd: 12.30-13.00

Novemberlezingen worden georganiseerd door Spui 24 in samenwerking met Het Genootschap Amstelodamum. Dit jaar staan de Novemberlezingen van het Genootschap Amstelodamum in het teken van mode.