Lovely Leather

 
nov '15 10
jan '16 10
Tentoonstelling
Tassenmuseum Hendrikje, Amsterdam

Tassenontwerper Leontine Hagoort exposeert haar nieuwste collectie in Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam.

Voor deze collectie liet Hagoort zich inspireren door het Wilde Westen. Zadeltassen, zweepslag borduursteken, studs en franjes komen terug in haar ontwerpen. De luxe high end collectie is uitgevoerd in de kleuren Black, Clay en Caramel.

Tassenmuseum Hendrikje presenteert om de twee maanden werk van hedendaagse tassenontwerpers uit binnen en buitenland in haar expositieruimte. Leontine Hagoort (Maassluis, 1962) groeide op in Vlaardingen boven de meubelfabriek van haar familie. Geïnspireerd door de creativiteit in de fabriek, volgde zij de opleiding Fashion Design aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.

Hagoort stortte zich met enthousiasme op het ontwerpen van tassen. Na haar opleiding werkte zij als tassenontwerper voor het modemerk Esprit Europa. Vanaf 1997 is Leontine Hagoort verantwoordelijk voor het creatieve gedeelte van de tassenlijn van het Nederlandse merk Oilily. In 2004 zette zij met haar partner Marien Kerver haar eigen label Leontine Hagoort op. De eerste collectie werd op de Premiere Classe in Parijs gepresenteerd.

Na het 10-jarige bestaan van haar label in 2014 zette Hagoort de definitieve stap naar het luxe segment. In de collectie komt haar signature bohemian style duidelijk naar voren; een stoere, tijdloze en vrouwelijke stijl bestaande uit met de hand gestikt leer en borduursels. Voor de collectie LovelyLeather liet Hagoort zich inspireren door het Wilde Westen. Zadeltassen, zweepslag borduursteken, studs en franjes komen samen in haar ontwerpen. De tassen uit de expositie zijn te koop in de Museumshop van Tassenmuseum Hendrikje.

Meer informatie: Tassenmuseum Hendrikje