Lezing Perzische kostuums

 
okt '18 07
okt '18 07
Lezing
Drents Museum
Tijd
13:00 - 16:30

Iran heeft een van de oudste en rijkste culturen ter wereld en is beroemd om zijn keuken, klanken en literatuur. De Perzische cultuur is in Nederland nog vrij onbekend en dat wil het Drents Museum graag veranderen.

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Iran organiseert het museum voor jong en oud op zondag 7 oktober een middag, die geheel in het teken staat van de Iraanse cultuur. Van 13.00 uur tot 16.30 uur zijn er onder andere demonstraties, workshops en lezingen op het gebied van de Perzische poëzie, mode, muziek en geschiedenis. De activiteiten vinden plaats in het gehele museum en zijn gratis voor bezoekers met een entreeticket van het Drents Museum. Verder zijn in de Museumshop Iraanse artikelen te verkrijgen en serveert Grandcafé Krul Iraanse specialiteiten.

De Nederlandse/Iraanse modeontwerpster Maryam Entezami neemt je mee op reis door de mode van het oude Perzië tot aan het huidige Iran. In haar lezing vertelt ze over de zoektocht naar het Perzische kostuum en toont ze divers beeld- en filmmateriaal van de Perzische mode.

Zie voor meer informatie website Drents Museum

of https://drentsmuseum.nl/nl/activiteiten/ontmoet-de-iraanse-cultuur