Jubileumweekend Tassenmuseum 20 jaar

 
apr '16 16
apr '16 17
Evenement
Tassenmuseum Hendrikje

Tassenmuseum Hendrikje bestaat in het weekend van 16 en 17 april precies 20 jaar. Dat moet gevierd worden! Tijdens het jubileumweekend staat het Tassenmuseum bol van bijzondere en feestelijke modeactiviteiten die je meenemen naar de wereld van de tas. Op zaterdag de 16e is er op diverse culturele hotspots in de stad een Street Couture Mobile Catwalk waarbij gerenommeerde ontwerpers hun werk laten zien. Maar natuurlijk is er op 16 en 17 april ook van alles te doen in het museum. Feest je met ons mee? Zet jezelf dan op aanwezig op het Facebookevenement. Voor het gehele programma per dag klik hier.

Showcases fashion en design

Bekijk de tentoonstelling Street Couture. In deze tentoonstelling zoekt het Tassenmuseum het spanningsveld op tussen haute couture en global Street Fashion. Ook zijn er presentaties en showcases van tassen- en fashion designers zoals Feel Good Expert, Goudleermakers van Soest, Leeder, Mrs. Rosehip en Paul’s Boutique. Bekijk graffiti-, street- en tattoo artists op Street Couture wijze in actie en laat je eigen tas pimpen door tattoo artist Louise Schiffmacher. Ook krijg je styling advies van Annet Veerbeek. Daarna kan je je door fotograaf Ivo de Kok op de foto laten zetten in de Street Couture Photostudio. Of laat je samen met je vriendin en favoriete tas vereeuwigen door een Top-illustrator.

On tour langs de highlights

Wil je meer weten over de museumcollectie? Ga dan mee op speed tour langs de vaste collectie onder leiding van directeur Sigrid Ivo.  Zij vertelt je meer over de verzamelpassie van haar ouders en de totstandkoming van het museum. Ook staan onze enthousiaste vrijwilligers klaar om jou de topstukken uit de collectie te laten zien.  Conservator Leonie Sterenborg neemt je mee naar de wereld van Street Couture. Vanaf dit weekend kan je voor het eerst mee met een audiotour van IZI Travel app langs de highlights van de collectie. Verder is er een feestelijke lancering van www.mydutchdesignerbag.com en zijn er spectaculaire kortingen op de nieuwe collectie in deze webshop. Als je benieuwd bent wat jouw vintage tas waard is, dan kan je op speeddate met taxateur Henriette Wuite van L’Étoile de Saint Honoré. Altijd al meer willen weten over het maken van een tas: vraag dan leerkenners het hemd van het lijf over het maken van een tassenmodel of -monster.

Avondtas Cupcake

Speciale entreeprijs en openingstijden

Tijdens het openingsweekend is een bezoek aan Tassenmuseum Hendrikje extra voordelig, dit weekend kost een entreeticket slechts € 7,50. Uiteraard is toegang voor Museumkaarthouders en houders van een Icomkaart, I Amsterdam City Card en Holland Pass coupon ’Tulp’ en ’Molen’ gratis. Tickets zijn zowel online als aan de kassa te koop. Heb je niet genoeg tijd om aan alle activiteiten deel te nemen? Geen haast, Tassenmuseum Hendrikje is het gehele weekend geopend tot 18 uur!

20 jaar Tassenmuseum Hendrikje

Tassenmuseum Hendrikje is ontstaan uit de particuliere collectie van Hendrikje en Heinz Ivo. Hun liefde voor tassen begon met een leren tas met een dekplaat van schildpad en ingelegd met parelmoer, gekocht bij een antiquair op het Engelse platteland. In april 1996 opende het Tassenmuseum in het huis van de familie Ivo in Amstelveen. In 2007 verhuisde het Tassenmuseum naar een prachtig historisch pand aan de Herengracht in Amsterdam. Vanuit hier groeide het uit tot een van de tien beste modemusea ter wereld. In 2015 stond het museum in de top 10 van de beste onontdekte musea ter wereld in het Britse Dagblad The Guardian en werd het opgenomen in de top 16 Best Fashion Museums in the World van Condé Nast. De collectie van het Tassenmuseum bevat inmiddels meer dan 5.000 tassen, van historische stukken uit de 15e eeuw tot tijdloze klassiekers van modern design van bekende modehuizen zoals Chanel, Louis Vuitton en Hermès.