Internationale ‘Quilt Art’ expositie

 
Kunstwerk van Charlotte Yde
mei '21 26
sep '21 26
Tentoonstelling
Museum de Kantfabriek

Material Evidence

Nu van 26 mei (of wanneer het mag) t/m 26 september 2021 in Museum de Kantfabriek Horst aan de Maas.

De tentoonstelling met nieuw werk van de groep ‘Quilt Art’ op tournee door Europa van 2019-2022. Deze tentoonstelling viert de avontuurlijke geest en het rijke erfgoed van vrouwelijke kunstenaars die kunst maken door middel van quilten en textiel, en in het bijzonder die van de baanbrekende en invloedrijke oprichtster Mary Fogg, die in 2016 op 95-jarige leeftijd stierf.

Quilt Art werd in 1985 in Groot-Brittannië opgericht om de quilt als artistiek medium te ontwikkelen en de erkenning ervan als kunstvorm te promoten. De deelnemende leden zijn allemaal vooraanstaande beoefenaars die nationaal en internationaal exposeren. Hun werk is aangekocht door openbare instellingen zoals het Victoria & Albert Museum in Londen, het Museum of Arts & Design in New York, The Quilt Museum in York en het International Quilt Museum in Nebraska, maar ook door tal van particuliere verzamelaars.

Alle kunstenaars nemen de quilt als uitgangspunt als een cultureel artefact met zijn unieke esthetische kwaliteiten, maar ze zijn zeer divers in hun interpretatie en het werk is niet noodzakelijk in overeenstemming met de traditionele definitie van een ‘quilt’. Ze zijn verbonden door hun passie voor stof, steek, kleur en textuur en de grenzeloze creatieve mogelijkheden van het textieloppervlak.

De volgende kunstenaars exposeren in Museum de Kantfabriek: 

Eszter Bornemisza
Elizabeth Brimelow
Jette Clover
Yael David-Cohen
Fenella Davies
Dirkje van der Horst-Beetsma
Sue Hotchkis
Inge Hueber
Sara Impey
Cherilyn Martin
Sandra Meech
Dominie Nash
Mirjam Pet-Jacobs
Karina Thompson
Janet Twinn
Isabelle Wiessler
Chatlotte Yde

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tineke Geurts, hoofd expositie Museum de Kantfabriek.

Tel: 077-3981650
Email: [email protected]
Website: www.museumdekantfabriek.nl