Horst P. Horst, Photographer of style

 
sep '15 26
jan '16 10
Tentoonstelling
Nederlands Fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum presenteert de indrukwekkende overzichtstentoonstelling van het werk van Horst P. Horst (1906-1999), één van de belangrijkste mode- en portretfotografen uit de twintigste eeuw.

Horst P. Horst werkte tijdens zijn glansrijke carrière voornamelijk in Parijs en New York. Als vaste fotograaf van Vogue fotografeerde hij creaties van vooraanstaande couturiers als Coco Chanel, portretteerde hij Hollywoodsterren als Marlène Dietrich en werkte hij samen met kunstenaars als Salvador Dalí. Zo bracht hij zestig jaar lang de wereld van mode, kunst, design en theater in beeld.

Horst P. Horst | Photographer of Style presenteert iconische modefoto’s – waaronder nooit eerder of zeldzaam getoonde vintage afdrukken-, haute couture, vintage modetijdschriften, schetsen en persoonlijke notities. Uit de selectie spreekt zijn talent voor fotografie, zijn vakmanschap en zijn uitzonderlijke gevoel voor stijl. De tentoonstelling plaatst het werk van Horst P. Horst in een brede culturele en historische context en is daarom interessant voor iedereen die niet alleen in fotografie, maar ook in kunst, mode, design en geschiedenis is geïnteresseerd.

Voor meer informatie: zie het Nederlands Fotomuseum Rotterdam