Het Ronde Tafelgesprek: Mode, Representatie en Mensenrechten

 
sep '20 03
sep '20 03
Evenement
Verzetsmuseum Amsterdam

Donderdag 3 september om 19:30 organiseert Verzetsmuseum Amsterdam Het Ronde Tafelgesprek: Mode, Representatie en Mensenrechten. Dit keer gaat mensenrechtenambassadeur Bahia Tahzib in gesprek met onder andere Janice Deul en Lisa Konno. Hoe kan de modewereld verzet bieden tegen racisme, discriminatie en schending van mensenrechten?

Van links naar rechts: Bahia Tahzib, Janice Deul en Lisa Konno.
Van links naar rechts: Bahia Tahzib, Janice Deul en Lisa Konno.

De Ronde Tafelgesprekken nodigen je uit de geschiedenis en actualiteit door andermans ogen te bekijken. De vraag hoe onze samenleving beter kan worden gerepresenteerd, is in vrijwel elke sector het gesprek van de dag. Ook de modewereld bekijkt zichzelf kritisch. Kan mode bijdragen aan verzet tegen racisme, ongelijkheid en uitsluiting?

Tijdens het eerste Ronde Tafelgesprek gaat gesprekleider Bahia Tahzib, VN-mensenrechtenambassadeur, in gesprek met onder andere journalist en fashionactivist Janice Deul en ontwerper Lisa Konno. Hoe staat het ervoor met gelijkheid binnen de modewereld? Hoe was het vroeger, en is er een progressieve beweging gaande? Kan mode een vorm van verzet zijn tegen racisme, ongelijkheid en uitsluiting, en hoe gaat dat in zijn werk? Wat zijn de valkuilen? Dit en meer komt voorbij tijdens het eerste Ronde Tafelgesprek. De avond sluit af met een blik op de toekomst.

Tentoonstelling Mode op de bon

Het Ronde Tafelgesprek: Mode, Representatie en Mensenrechten vormt een afsluiting van de populaire tentoonstelling Mode op de bon. Deze wisseltentoonstelling over creativiteit en hergebruik in de mode tijdens en na de Tweede Wereldoorlog is nog tot en met 6 september te zien in Verzetsmuseum Amsterdam.

Covid-19

Vanwege de coronamaatregelen geldt er een limit op het aantal aanwezigen. Koop op tijd je ticket, bereid je bezoek voor of volg onze Facebookpagina voor de livestream van het event.