Herman & Betsie - Historische kleding

Agenda Modemuze tentoonstelling Herman & Betsie historische kleding Museum de Scheper 2017

Museum de Scheper pakt uit met haar historische kleding en bijbehorende entourage van 100 jaar geleden. Volg het romantische verhaal van Herman & Betsie langs sfeervolle scènes waarin de destijds gedragen kleding wordt tentoongesteld.

In 1898 wordt Herman Klumpkes geboren. Eindelijk heeft boer Klumpkes een zoon. Ook moeder Dika en zijn vier zussen zijn bijzonder trots op het mannetje. Ze wonen in boerderij de Vuurrever aan het Brummelpad in het dorp Eijberghe. Een paar jaar later wordt bij notaris Van Heukeren een meisje geboren: Betsie. Zij groeit op in de deftige villa aan de Dorpsstraat. Op het dorpsfeest in 1920 kijken ze elkaar wat dieper in de ogen en dat heeft grote gevolgen voor hun toekomst.

Aan de hand van de diverse gebeurtenissen uit het leven van Herman & Betsie zijn er in het museum meerdere scenes te bewonderen waarin de destijds gedragen kleding en de entourage wordt tentoongesteld.

In de media start vanaf 23 mei het vervolgverhaal in 4 delen.

Eibergen saai?? Welnee, Eibergen bruist!!
En op zaterdag 26 augustus wordt dit feit wederom bewezen door een prachtig nieuw initiatief van activiteitencommissie van de EOV: BinnensteBuiten Eibergen oftewel het Hagenfestijn.Tijdens dit festijn vindt u langs de Hagen diverse kramen van ondernemers van binnen en buiten Eibergen en op het voorplein van Museum de Scheper wordt de rode loper uitgerold voor een heuse modeshow.

Historische kleding rond 1900-1940 gedragen door de bewoners van de villa en museumboerderij de Vuurrever wordt op deze catwalk om 17.00 / 19.00 / 21.00 uur aan de bezoekers geshowd. We nemen u mee naar de roaring twenties ten tijde van Herman & Betsie. Volg ook hun levensverhaal aan de hand van de expositie in het museum. 

Museum de Scheper nodigt u uit om te komen meegenieten van deze modeshows, waarbij de show van 21.00 uur feeëriek verlicht zal zijn.

Het museum is deze dag geopend van 13.00 – 22.00 uur.

Voor meer info zie Museum de Scheper.

Doe een aanvulling

Vul deze informatie aan of geef een reactie

1
 
Locatie
Historisch Museum de Scheper, Eibergen
Datum
14 juni 2017 tot 31 oktober 2017
Type
Tentoonstelling