Handwerken: oude technieken leven!

 
dec '15 21
aug '16 31
Workshop
Diverse musea

Ambachtelijk handwerk van nu; leer de techniek en maak zelf een uniek product.

Zaans stikwerk, open naaiwerk, stoppen, kantklossen, borduurtechnieken en kralen borduren: ze maken deel uit van ons erfgoed, maar ze staan ook op de lijst van bedreigde soorten. Het project Handwerken 7.0 van Vrouwen van Nu steekt deze ambachtelijke handwerktechnieken in een modern jasje en biedt in samenwerking met het platform www.modemuze.nl en andere musea een serie workshops aan.

Vanaf 21 december 2015 kun je zelf de basis van deze oude technieken leren én met een eigentijds, uniek en zelfgemaakt product naar huis gaan. De producten zijn ontworpen samen met Sint Lucas, de opleiding voor creatief vakman. De workshops Handwerken 7.0 worden begeleid door ervaren handwerksters die je de kneepjes van het vak leren. In het workshopmateriaal dat je ontvangt wordt alles nog eens helder en duidelijk toegelicht. Het programma vindt plaats in een aantal verschillende musea. Voorafgaand aan een workshop laten de musea aan de hand van hun collectie zien hoe de technieken vroeger werden toegepast. 

VVN

Handwerken 7.0 van Vrouwen van Nu brengt traditionele handwerktechnieken in een modern jasje. Doe je mee aan een workshop? Je leert de basis van een techniek, wordt begeleid door een ervaren naaister en gaat met een uniek product naar huis.

Data

Voor actuele informatie en data website van Vrouwen van Nu

Handwerken 7.0 is een initiatief van Vrouwen van Nu en wordt mede mogelijk gemaakt door het fonds voor Cultuurparticipatie. Bezoek www.vrouwenvannu.nl voor andere projecten en activiteiten van Vrouwen van Nu.