The Hague Fashion Weekend 2020

 
sep '20 25
sep '20 27
Evenement
Den Haag

Ondanks het coronavirus gaat The Hague Fashion Week gewoon door. De organisatie van het nieuwe modefestival heeft besloten het evenement tóch door te laten gaan, in afgeslankte vorm. Drie dagen lang zijn mode-evenementen te beleven in de Haagse binnenstand onder de titel The Hague Fashion Weekend.

Het doel van het jaarlijks terugkerende modefestival The Hague Fashion Week is het op de kaart zetten van de regio Den Haag als modestad. Er is erg veel talent maar er is maar weinig ruimte voor het podium dat ontwerpers van mode en textiel, modefotografen etc. hard nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen.

Samenwerking tussen de verschillende disciplines is het uitgangspunt voor The Hague Fashion Week. Gevestigde en nieuwe namen in de modewereld krijgen de kans zichzelf en hun creaties te tonen. Voor elke vorm van mode moet ruimte zijn, maar creativiteit en liefde voor het vak, creativiteit, diversiteit en ambacht staan voorop.

Op de mode-expositie die het hele weekend (op veilige afstand van elkaar) te bezoeken is in het Venduehuis kom je ontwerpen tegen van diverse bekende en minder bekende modeontwerpers zoals Peter George d'Angelino Tap, Michelangelo Winklaar en Yamuna Forzani. De kleding is deels afkomstig van het Kunstmuseum waar zaterdag ook de modetentoonstelling 'Kies voor Kleur' opent. Ook vind je hier modefotografie. Op zondag zijn er creatieve mode-workshops in Madurodam en bij het Filmhuis kun je terecht voor een modedocumentaire.

De complete agenda en tickets voor de modeshows, expositie en workshops (in tijdsvakken) zijn binnenkort te vinden hier .