Footprint. Het spoor van schoenen in de mode

 
FOOTPRINT. HET SPOOR VAN SCHOENEN IN DE MODE
sep '15 03
feb '16 14
Tentoonstelling
MoMu

FOOTPRINT neemt je mee in het spoor van schoenen in de mode, en belooft een ware revelatie te worden voor zowel schoenenliefhebbers als modefreaks. Van de haast buitenaardse hedendaagse ontwerpen van Iris Van Herpen en Noritaka Tatehana tot de 19de-eeuwse gesculpteerde klompen: de innovatieve en gedurfde aanpak van deze ontwerpen wordt belicht samen met hun culturele impact.

Vakmanschap & visie

De aandacht gaat uit naar die mode- en schoenontwerpers die met hun vakmanschap en artistieke visie een voetafdruk nalieten op de modebeelden van hun tijd. De expositie toont zowel de Hollywood glamour van ‘shoemaker of dreams'; Salvatore Ferragamo voor Marilyn Monroe als de sneakers van Raf Simons en de rebelse boots van oa Vivienne Westwood en Walter Van Beirendonck.

Meer dan 400 unieke stukken

De tentoonstelling toont de MoMu schoenencollectie, een langdurige bruikleen van verzamelaars Geert Bruloot en Eddy Michiels, aangevuld met meer dan 400 unieke stukken uit ontwerpers- en verzamelaarsarchieven en belangrijke internationale musea.

Met werk van o.a. Maison Margiela, Dirk Bikkembergs, Ann Demeulemeester, Dries Van Noten, AF Vandevorst, Manolo Blahnik, Christian Louboutin, Tokio Kumagaï, Roger Vivier, JW Anderson, Balenciaga, André Perugia, Vivienne Westwood, Salvatore Ferragamo, Patrick Cox, Raf Simons en Azzedine Alaîa.

Voor meer informatie: MoMu, Antwerpen