Festival Ambacht in beeld

 
sep '16 23
sep '16 25
Workshop
De Hallen, Amsterdam

Het Ambacht in Beeld Festival is hét festival over ambacht. Drie dagen lang staat het pure vakmanschap centraal met internationale documentaires, workshops, lezingen, demonstraties, debatten, masterclasses en performances. Laat je inspireren door top ambachtsmeesters van over de hele wereld met specialisaties in textiel en fashion, instrumenten maken, leerbewerking, pottenbakken, koken en nog veel meer.

Workshops

Speciaal voor mode en kostuum liefhebbers zijn er een aantal interessante workshops:

Wie wil weten hoe de Nederlandse ontwerper, Bart Hess, de slijmjurk van Lady Gaga maakte, kan het van dichtbij mee maken op het festival. Hess geeft in een exclusieve lezing zijn unieke kijk op het maken van kleding met materialen die eigenlijk helemaal niet voor kleding bedoeld zijn.

Het Franse ambachtelijke kantbedrijf Sophie Hallette laat de kunst zien van het kant maken. Sophie Hallette is gespecialiseerd in zowel klassiek als modern kant, en is dé favoriete kantmaker voor fashion-designers als Chanel, Gucci, Miu Miu, Valentino, Alexander McQueen, Dolce & Gabbana en Roberto Cavalli. Het prachtige kant van Hallette was terug te zien in de bruidsjurken van sterren als Kate Middleton en Amal Clooney.

Uit India komt een specialiste in embroidery die een exclusieve masterclass geeft. Zij is verbonden aan het Somalia Kala Vidya instituut, in Kutch, India, een instituut dat op hoog niveau ambachtseducatie verzorgt. 

Wegens groot succes zal de workshop Slijp je eigen diamant van Coster Diamands worden herhaald.

Uit Frankrijk komt Patrice Cantalejo met zijn eigen weefgetouw om een aantal unieke masterclasses passementerie aan te bieden. Bekijk hier een filmpje ter inspiratie.

Kijk voor meer informatie over het festival op de website www.ambachtinbeeldfestival.nl 

Sfeerimpressie van het Ambacht in Beeld Festival 2015. Binnenkort komt het volledige programma online te staan; de kaartverkoop start op 1 september.