Fashion vs. Art

 
Design Alexandre de Vos © Sem Shayne.
mrt '17 04
aug '17 06
Tentoonstelling
SCHUNCK* Glaspaleis, Vitrine - Heerlen

4 maart t/m 21 mei én 25 mei t/m 6 augustus 2017 toont SCHUNCK* (Vitrine) de expositie Fashion vs. Art, samengesteld door FASHIONCLASH en georganiseerd in samenwerking met SCHUNCK*. Een multidisciplinaire expo die de relatie tussen mode en kunst bevraagt met o.a. werk van Marlou Breuls, STEVEN VANDERYT, Alexandere de Vos en Antoine Peters.

Stel jezelf de vraag: 'Is het kunst of is het mode?'

Mode neemt een prominente positie in onze hedendaagse cultuur in en is een van de grootste industrieën in de wereld. Maar is het kunst? De status van de mode binnen de kunstscène is een oneindig onderwerp van discussie. Er zijn iconische ontwerpers die zichzelf identificeren als kunstenaars zoals Elsa Schiaparelli, die in haar autobiografie verklaarde dat zij modevormgeving niet beschouwt als “een beroep, maar als een kunst”. Tegenwoordig wordt deze verklaring door een aantal prominente ontwerpers als Martin Margiela, Miuccia Prada, Karl Lagerfeld en Marc Jacobs juist verworpen.

Your Digital Twin, Aina Seerden.
Your Digital Twin, Aina Seerden.

Fashion vs. Art

Binnen de academische sfeer en de wereld van jonge ontwerpers zijn er vele voorbeelden van cross-overs met kunst en autonome benaderingen van de mode als een vorm van kunst. De multidisciplinaire expositie Fashion vs. Art toont een selectie van het werk van ontwerpers en kunstenaars, die met hun werk de grenzen van mode opzoeken en uitdagen als een vorm van kunst. Met hun speelse en innovatieve benadering van mode stimuleren ze onze imaginaire wereld en trekken ze de perceptie in twijfel. Stel jezelf de vraag: 'Is het kunst of is het mode?'

Praktische informatie

4 maart t/m 21 mei & 25 mei t/m 6 augustus 2017

9.00 – 23.00 uur  SCHUNCK* Glaspaleis, Vitrine - Heerlen.

Gedurende de looptijd van de tentoonstelling wordt de opstelling eenmaal gewisseld.

'Opening': Zaterdag 1 april 2017, 17.00 uur SCHUNCK* Glaspaleis, Centrale hal