Fashion in style

 
jul '17 15
aug '17 13
Tentoonstelling
Gemeentemuseum Den Haag

In de zomermaanden biedt het Gemeentemuseum Den Haag een aantrekkelijk extraatje: mode geïnspireerd door het werk van Piet Mondriaan en De Stijl.

Natuurlijk presenteren we mode uit de eigen collectie, zoals de beroemde Mondriaan-jurk (1965) door Yves Saint Laurent, maar ook creaties van Peter Rozemeijer, Michael Barnaart van Bergen, Marlies Dekkers en Prada, allemaal ontworpen met Mondriaan en de Stijl als voorbeeld. De tentoonstelling zal worden vormgegeven door Das Leben am Haverkamp.

Daarnaast is er inspirerend werk te zien van studenten van het ROC Mondriaan College, vers van de Haagse catwalk, dat zij ontwierpen speciaal voor het Mondriaan & De Stijl jaar.

Bezoekers kunnen ook zelf aan de slag in het speciale Mondriaan-atelier. Er zijn regelmatig leuke workshops en er kan hier een heus Mondriaan-tasje worden gemaakt. Ook kan iedereen op de foto in stijl: in de Mondriaan fotocabine.

Zie ook: website Gemeentemuseum/fashion in style

Zollner, Young dress (etiket). Jurk, geïnspireerd door Mondriaan-jurk Yves Saint Laurent (1965), ca. 1965/1966, katoen, kunststof. Collectie Gemeentemuseum Den Haag