Fashion Makes Sense Expositie

 
sep '19 28
jan '20 20
Tentoonstelling
Cube Design Museum

Na een succesvolle editie van Fashion Makes Sense Award (FMSA) in 2019, presenteert FASHIONCLASH de derde editie van FMSA. Het doel van FMSA is enerzijds talentontwikkeling en ondersteuning van jonge modeontwerpers en anderzijds om een bij te dragen aan bewustwording rond duurzame mode bij het brede publiek.

De 10 finalisten presenteren allen twee outfits; één bij Cube Design Museum en één tijdens FASHIONCLASH Festival 2019 in de SAM-Decorfabriek. De deelnemers zijn in de running voor de Juryprijs en de Publieksprijs. De winnaar van de Juryprijs zal het geldbedrag gebruiken om een duurzame collectie te ontwerpen die zij/hij mag presenteren tijdens FASHIONCLASH Festival 2020. De winnaars zullen tijdens FASHIONCLASH Festival 2019 bekend worden gemaakt.

Iris van Wees. Foto: Darren Smith
Iris van Wees. Foto: Darren Smith

Programma

Van 28-09-2019 t/m 20-01-2020 vind er een expositie van de werken van de finalisten plaats in Cube Design Museum te Kerkrade. Hier kan men de outfits van dichtbij bekijken en kan de bezoeker stemmen op zijn/haar favoriete outfit. Deze stemmen worden meegeteld voor de uitreiking van de publieksprijs. 

Openingsprogramma

De FMSA expositie wordt op 28 september officieel geopend bij Cube Design Museum met een verdiepend programma bestaande uit workshops en talks. Het programma zal er deze dag als volgt uitzien:

Yiyu Chen. Foto: Bolin Lo
Yiyu Chen. Foto: Bolin Lo

Finalisten FMSA 2019

1. Anouk Beckers - Nederland

2. Iris van Wees - Nederland

3. Aurélie Fontan - Engeland

4. Elke Lutgerink - Nederland

5. N. Palmer - Engeland

6. GARCIABELLO - Argentinië

7. Barbara Stutz - Zwitserland

8. Linda Valkeman - Nederland

9. MOTHERWOMB - Engeland

10. Yiyu Chen - Taiwan


Voor meer informatie:

www.fashionclash.nl

www.cubedesignmuseum.nl