Fashion Makes Sense Expositie

Na een succesvolle editie van Fashion Makes Sense Award (FMSA) in 2019, presenteert FASHIONCLASH de derde editie van FMSA. Het doel van FMSA is enerzijds talentontwikkeling en ondersteuning van jonge modeontwerpers en anderzijds om een bij te dragen aan bewustwording rond duurzame mode bij het brede publiek.

De 10 finalisten presenteren allen twee outfits; één bij Cube Design Museum en één tijdens FASHIONCLASH Festival 2019 in de SAM-Decorfabriek. De deelnemers zijn in de running voor de Juryprijs en de Publieksprijs. De winnaar van de Juryprijs zal het geldbedrag gebruiken om een duurzame collectie te ontwerpen die zij/hij mag presenteren tijdens FASHIONCLASH Festival 2020. De winnaars zullen tijdens FASHIONCLASH Festival 2019 bekend worden gemaakt.

Iris van Wees. Foto: Darren Smith

Programma

Van 28-09-2019 t/m 20-01-2020 vind er een expositie van de werken van de finalisten plaats in Cube Design Museum te Kerkrade. Hier kan men de outfits van dichtbij bekijken en kan de bezoeker stemmen op zijn/haar favoriete outfit. Deze stemmen worden meegeteld voor de uitreiking van de publieksprijs.

Openingsprogramma

De FMSA expositie wordt op 28 september officieel geopend bij Cube Design Museum met een verdiepend programma bestaande uit workshops en talks. Het programma zal er deze dag als volgt uitzien:

• 10:00 - 14:30 / Workshop 1: JOIN Collective Clothes (Anouk Beckers)
  • 11:00 - 12:30 / Workshop 2: Awareness Fashion, i.k.v. Fashion House Project
  • 11:30 - 14:30 / Workshop 3: Hackaton Speculative Future Fashion, Theo Ploeg
  • 14:45 - 16:15 / Fashion Talks met sprekers: Karin Vlug (UNSEAM), Linda Valkeman (OBRONI WA WU), Amber Jea Slooten (The Fabricant), Esther Muсoz Grootveld, Iris Ruisch, Branko Popovic (Taskforce Fashion) *moderated by Jeroen Junte
  • 16:15 - 17:30 / Official opening FMSA 2019 Exhibition & Public Voting

Yiyu Chen. Foto: Bolin Lo