Dior - A New Look

 
sep '24 21
jan '25 26
Tentoonstelling
Kunstmuseum Den Haag

In het najaar van 2024 presenteert Kunstmuseum Den Haag een tentoonstelling over Christian Dior, oprichter van een van ‘s werelds grootste mode- en couturehuizen, en zijn unieke nalatenschap.

De modetentoonstelling – met als titel DIOR – A New Look – is geïnitieerd en bedacht door het Kunstmuseum en was niet eerder op andere locaties te zien. “De focus ligt op de ontwerpen van Christian Dior en verkennen het unieke DNA van het huis, ontwikkeld in de periode 1947-1957, toen Monsieur Dior zelf aan het roer stond. Zijn opvolgers hebben dit DNA altijd gerespecteerd en dat is in veel thema’s terug te zien, zoals the New Look, de liefde voor bloemen, heldinnen (‘heroines’) en sterke vrouwen, en de Dior Dream. Deze ontwerpen vormen de basis van de tentoonstelling”, vertelt modeconservator Madelief Hohé.

In DIOR – A New Look zijn ontwerpen te zien uit de collectie van Kunstmuseum Den Haag, aangevuld met bruiklenen van Dior Héritage, maar ook van Palais Galliera (Musée de la Mode de la Ville de Paris) en andere (privé)collecties in België, Duitsland, Monaco en de Verenigde Staten. Bij de tentoonstelling verschijnt een Nederlandstalige catalogus en een kinderkunstboek over de jonge Christian Dior

Zie voor meer informatie: Kunstmuseum Den Haag

Hoofdbeeld: The New Look, Christian Dior, 1947 © Association Willy Maywald/ADAGP, Paris, 2024.