Deep in Vogue

 
Legendarische voguer Willi Ninja met lichaamssieraad van Thierry Mugler
sep '21 18
jan '22 09
Tentoonstelling
Kunsthal Rotterdam

Kunsthal Rotterdam presenteert dit najaar - in nauwe samenwerking met Amber Vineyard, Mother van het eerste Nederlandse ballroom house House of Vineyard - ‘Deep in Vogue’.

De tentoonstelling viert de ballroomcultuur en geeft context aan een subcultuur gevormd door en voor queer en transgender mensen, zwart en van kleur. 

De ballroomscene, ontstaan vanaf de jaren zeventig vanuit de underground scene in New York, krijgt voor het eerst aandacht van het grote publiek als Madonna in 1990 haar muziekvideo Vogue lanceert, hetzelfde jaar waarin ook de documentaire Paris Is Burning in première gaat. De laatste jaren staat ballroom wederom in de mainstream belangstelling door onder andere de televisieserie Pose en ballroomevents op grote festivals over de hele wereld.

De tentoonstelling Deep in Vogue. Celebrating Ballroom Culture brengt – met fotografie, video-installaties en enkele mode-items – de community, codes en expressieve kracht van ballroom in beeld, waarbij de focus ligt op de oorsprong en de voortdurende noodzaak om elkaar te vieren in een maatschappij die daar vaak in tekortschiet.

Lees verder via deze link