De Wasserij X De Bijenkorf

 
feb '22 03
mrt '22 13
Evenement
De Bijenkorf Rotterdam

Vandaag lanceert mode-broedplek De Wasserij een nieuwe samenwerking met de Bijenkorf. Op uitnodiging van het warenhuis ontwikkelden tien ontwerpers een limited edition collectie, volledig gemaakt met beschadigde artikelen. De collectie, bestaande uit kledingstukken, schoenen en accessoires, is tot en met 13 maart 2022 te koop in de Bijenkorf Rotterdam.

Tien ontwerpers gingen aan de slag met de beschadigde artikelen, ieder met een eigen aanpak. Zo ontwikkelde Cypherloom kleurrijke en slimme prints, waarin data over duurzaamheid binnen de Bijenkorf is verwerkt. Met een speciaal Instagram-filter kun je deze extra laag uitlezen. Modelabel DAIR gebruikte beschadigde items om een aantal van zijn design classics in een nieuw jasje te steken. Up-cycling label Versatile Forever blies kledingstukken nieuw leven in door ze met de hand te verven en te mixen met tweedehands voetbalsjaals. Marlou Verheijden, Atelier Markx, Ilfa Siebenhaar en EIJK lieten zich inspireren door beschadigd denim. Het resultaat: speelse bomberjasjes in een geometrisch patroon, unieke handbedrukte shoppers, stoere sleeveless jasjes en stijlvolle denim loafers in blauw en zwart.

Deze stukken, evenals handgemaakte lingerie van Arí van Twillert, duurzame woonaccessoires van Between Wool and Wasteland en unieke creaties van Mevan Kaluarachchi, zijn te zien en te koop in twee pop-up stores in de Bijenkorf Rotterdam, één op de begane grond en één in de kelder. Alle producten zijn uniek en geproduceerd in Rotterdam, met veel aandacht voor fair practice en minimale footprint. Op 19 en 20 februari en op 12 en 13 maart zijn de betrokken ontwerpers aanwezig in de winkel. Bezoekers van de Bijenkorf kunnen kennis maken met hen en meer te weten komen over hun maakproces.