De naaikrans

 
apr '21 28
apr '21 28
Evenement
Atria Online
Tijd
19:30 - 21:15

Waarom krijgt kunst door vrouwen nog steeds minder waardering? En hoe kan handwerken in de kunst de status krijgen die het verdient?

Deze vragen staan centraal in de laatste aflevering van De Naaikrans op woensdag 28 april over handwerken en kunst. Kunsthistorica Wieteke van Zeil geeft een lezing en gaat in gesprek met oprichter van online kunstplatform The Titty Mag Cathelijne Blok over mechanismen die schuilgaan achter de onderwaardering van vrouwelijke kunstenaars, en de rol van vrouwen en handwerk in emancipatiebewegingen. Freestyle borduurder en kunstenaar Desiree Hammen demonstreert een handwerktechniek die gezamenlijk wordt geoefend. Het programma vindt online plaats tussen 19.30 en 21.15 en wordt gemodereerd door Stephanie Afrifa.

Studiebijeenkomst, spa-ervaring en naaikransje ineen
De Naaikrans is een studiebijeenkomst, een spa-ervaring en een naaikransje ineen. De serie verkent hoe wij ons tot vergeten geschiedenissen van vrouwen kunnen verhouden, en hoe het repareren van kleding een antwoord kan zijn op een economie gebaseerd op groei, uitputting en uitbuiting. De Naaikrans wordt georganiseerd door de Feministische Handwerk Partij i.s.m. kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis Atria. De vijfdelige serie heeft sinds 3 februari elke drie weken op woensdagavond plaatsgevonden met zo’n 200 deelnemers op Zoom.

Meer informatie en aanmelden

Een ticket voor online deelname kost €4. Meer informatie en aanmelden via atria.nl/agendahttps://atria.nl/agenda/de-naaikrans-5-creabea-of-genie-handwerken-en-kunst/

Ben je journalist of opiniemaker en wil je meedoen aan De Naaikrans #5 over handwerken en kunst? Laat het weten via een reply of een mail aan [email protected] voor de gastenlijst.

Credits hoofdbeeld: © Viviane Sassen (voor De Naaikrans)