De kijkclub XL over het decolleté

 
Agenda Modemuze. De kijkclub XL over het decolleté in Paradiso juni 2017. Foto: Mick Jagger en Dita von Teese
jun '17 15
jun '17 15
Lezing
Paradiso, Amsterdam
Tijd
20:00 - 22:00

De Kijkclub XL over het decolleté. Met Hans Aarsman, Claudia Sola, Tijs Goldschmidt, Judith van Amelsvoort en Carel Helder.

Stel dat er een top 100 van de westerse beschaving bestond, dan zou het decolleté daar niet in voorkomen. Kunstwerken als de Mona Lisa van Leonardo Da Vinci en het urinoir van Marcel Duchamp wel, met wat mazzel misschien een begeerlijke machine als de Maserati 3500 GT, maar het decolleté…

Je kunt het decolleté niet in een museum zetten, dat zal het zijn. Je kunt het decolleté wel meten. Toch komt het ook niet voor in het Guinness Book of Records. Terwijl de grote sociale, filosofische en psychologische thema’s van onze beschaving allemaal hun weerslag vinden in het decolleté; verlangen en beheersing, illusie en werkelijkheid, blootgeven en verbergen, verbod en ontkenning. En dan is het decolleté nog democratisch ook.

Hoe ze ook geschapen is, Paris Hilton, Sofia Loren, Dolly Parton, iedere vrouw kan ervoor kiezen de aanzet van haar boezem te tonen. De verbeelding doet de rest. Aanleiding genoeg om het decolleté een avond in het zonnetje te zetten. 

Uw gidsen in de Rue d’Amour zijn foto detective Hans Aarsman, kunstenaar Claudia Sola, bioloog Tijs Goldschmidt, conservator kostuum & mode Judith van Amelsvoort en schrijver/dichter Carel Helder.De Kijkclub is een tweemaandelijkse avond in het Torpedotheater over ontdekkingen doen door kijken.

Meer info: Paradiso


Donderdag 15 juni