De Katoendrukkerij x Rien Bekkers

 
sep '20 11
sep '20 11
Workshop
De Katoendrukkerij,in de Volmolen, Amersfoort
Tijd
11:00 - 12:30

Rien Bekkers is een van de belangrijkste ontwerpers van theaterkostuums van Nederland. Hij slaat in zijn ontwerpen een brug tussen het moderne westerse theater en artistieke tradities uit eigen land en uit andere culturen. De gekozen stoffen komen van over de hele wereld. Behalve unieke kostuums en kostuumobjecten máken, kan hij er ook nog eens fantastisch over vertellen. Op vrijdagochtend 11 september a.s. kunt u erbij zijn als Rien Bekkers naar de Katoendrukkerij in de Volmolen in Amersfoort komt.

'De afgelopen vier decennia ontwierp Rien Bekkers honderden kostuums voor opera, toneel en ballet. Ruim 150 producties voorzag hij van eigenzinnige kledij. Zocht een gerenommeerd theatergezelschap kostuums die een voorstelling naar een hoger niveau konden tillen, dan kwamen ze bij Bekkers uit.

Zijn specialiteit: ontwerpen die acteurs transformeren, om zo tot beter spel te komen. Of dat nou ging om een Shakespeareaans epos in de Stadsschouwburg of de verfilming van Erik of het klein insectenboek (2004), waarvoor hij de iconische insectenpakken van onder anderen Georgina Verbaan (mug) en Jörgen Raymann (hommel) creëerde.

Daar is Bekkers niet mee gestopt, al richt hij zich nu voornamelijk op zijn kostuumobjecten, zoals hij de werken noemt.' (Parool, Louis Bollee, 27 september 2019)

Informatie: Nathalie Cassée, [email protected] - 0612526099

Vanaf september 2020 opent De Katoendrukkerij haar deuren in de Volmolen naast de iconische Koppelpoort in Amersfoort. De Katoendrukkerij is gespecialiseerd in het katoendrukken, internationaal ook wel blockprinten genoemd. Erfgoed, cultuur en ambacht staan centraal. Behalve een lesaanbod katoendrukken en gastdocenten, zijn diverse ruimtes in de Volmolen te huur, hebben we 2 gastenkamers, zijn we trouwlocatie en kunt u bij ons handbedrukte textiel en afdrukmaterialen kopen.