Cut the Crap - Fashion Machine - Connie Groenewegen

Cut the Crap - Fashion Machine - Connie Groenewegen - Mediametic 2017

Fashion Machine: een zomerlange workshop over textiel, kunst en upcyling

Cut the Crap en help om ons gebouw in te pakken met fleece! Vanwege de installatie van het enorme kunstwerk Fashion Machine van Conny Groenewegen vindt er de hele zomer lang een workshop plaats waarbij we Mediamatics hoofdkantoor omhullen met breiwerk. Tijdens dit proces zul je alles leren over handknooptechnieken, de productiemechanismes van de fast fashion industrie, recycling en het gezamenlijke doel om een betere wereld te maken.

Samenwerkend leren

Fashion Machine is een monumentaal kunstwerk van modeontwerper Conny Groenewegen dat tijdens de workshop Cut the Crap door een grote groep deelnemers gebouwd wordt. Hiervoor maken we een oneindige draad van meer dan 2000 kilo fleece-truien en verwerken dit in een breed, houten breituig.

Het ultieme doel is om hiermee het hele Mediamatic pand in breisel te hullen, terwijl deelnemers tegelijkertijd leren over de productieprocessen van de mode-industrie en de schadelijke effecten van fleece op het milieu. Zo geven we een zogezegd overbodig product nieuwe betekenis en zetten een speelse, bijna activistische uitstraling neer in het stadshart van Amsterdam. Alleen met jullie hulp kunnen we bewustzijn creëren met dit positieve en opvallende handgemaakte statement!

Voor wie?

Knip- en breiliefhebbers en teamspelende koks opgelet: de Cut the Crap workshop is de perfecte aanleiding om samen te werken met fashion professionals en enthousiaste deelnemers binnen een inclusieve gemeenschap.

Je komt bovendien op bijzondere wijze letterlijk in aanraking met thema’s als mode, handknooptechnieken, materiële duurzaamheid en recycling. Ook kun je als deelnemer alle unieke en feestelijke Fashion Machine evenementen bijwonen en ontvang je een special edition FAMA (Fashion Machine) T-shirt!

Speciale FAMA data

  • Kick-off: Donderdag 1 juni 2017
  • Grand Finale: 25-27 augustus 2017
  • Wrap up en afterlife: September 2017

Informatie

Meld je aan voor een of meerdere dagen naar door te mailen naar: [email protected]

Fashion Machine is een project van Conny Groenewegen in samenwerking met Stichting Mediamatic en Esther Meijer.

 Afbeelding: Cut the Crap FAMA T-shirts. Fotograaf: Chiara Barraco. Samenstelling: Elise Jansen.

Doe een aanvulling

Vul deze informatie aan of geef een reactie

 
 
Locatie
Mediamatic, Amsterdam
Datum
1 juli 2017 tot 30 september 2017
Type
Workshop