Costume

 
jun '19 27
sep '19 20
Tentoonstelling
Oscam Amsterdam Zuidoost

OSCAM en Decoratelier Nationale Opera & Ballet presenteren Costume. Het Decoratelier Nationale Opera & Ballet roept terecht associaties met decorstukken, handgemaakte kostuums en accessoires op.

Geïnspireerd door twaalf originele kostuums en de bijbehorende schetsen, gaan de kunstenaarsfamilie Richters, OONA en Soraya Basiran de uitdaging aan om elk twee nieuwe kunstwerken te creëren voor de expositie Costume. Op deze manier geven de artiesten een nieuw en ander leven aan de bestaande kostuums. Met deze expositie, verbind OSCAM curator Marian Duff de directeur kostuums / kap & grime Robby Duiveman van het Nationale Opera & Ballet, kunstenaars van Angelique Hoorn Management en kunstenaars van SHOOT THE MOON Agency aan haar geliefde OSCAM en de wereld van opera en ballet.

In Costume, geven de kunstenaarsfamilie Richters, OONA en Soraya Basiran hun eigen interpretatie aan bestaande kostuums van het Nationale Opera & Ballet. De kostuums zijn gemaakt op de kostuumafdeling van het Nationale Opera & Ballet op het Waterloopplein in Amsterdam en hebben rollen gehad in verschillende opera- en balletvoorstellingen. De kostuums staan voor elegantie, bewegingsvrijheid en stijl. De nieuwe kunstwerken gebaseerd op de kostuums zijn gelinkt aan de verschillende disciplines binnen de ateliers van het Decoratelier Nationale Opera & Ballet.

Marian Duff streeft er altijd naar om talenten uit de Bijlmer met OSCAM en met instituten en organisaties uit de stad te verbinden en slaagt er deze keer weer in door de samenwerking aan te gaan met de kunstenaarsfamilie Richters, bestaande uit Fana, Merete, Dashan, Shashu, Ayana en Ahijah Richters. OONA en Soraya Basiran hebben gebaseerd op eerder werk Duff’s interesse gewekt, wat heeft geresulteerd in de huidige samenwerking.

De expositie is dagelijks te bezichtigen tot 20 september 2019.

Zie ook website