Collegereeks Modeontwerpers: 10 iconen

 
sep '20 03
dec '20 10
Lezing
Vrije Academie, diverse Lokaties

Collegereeks Modeontwerpers: 10 Iconen door de Vrije Academie. Van Coco Chanel tot Alexander McQueen

Mode staat de laatste jaren, ook in de kunstwereld, enorm in de belangstelling. In deze collegereeks komen de ontwerpers aan bod die niet alleen beroemd zijn maar ook een wezenlijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de mode. U ziet de mooiste creaties, leert over leven en werk. Over tijdgenoten en nalatenschap. En natuurlijk komt de interactie met kunst aan bod. Al met al een compleet modeoverzicht!

De ontwerpers die aan bod komen zijn; Paul Poiret, Coco Chanel, Elsa Schiaparelli, Christian Dior, Cristobal Balenciaga, Yves Saint Laurent, Yohji Yamamoto, Jean Paul Gaultier, Viktor & Rolf en natuurlijk Alexander McQueen. Unieke couturiers die baanbrekend werk hebben verricht, namen die onderdeel zijn geworden van ons collectieve idee over wat mode is. Een aantal creatieve talenten die niet onderdoen voor schilders, beeldhouwers of musici, en daar soms ook mee samenwerkten.

6 hoorcolleges, digitale syllabus. Op diverse locaties. De reeksen starten in september 2020.  De maximale groepsgrootte is aangepast volgens de richtlijnen van het RIVM. Voorjaarskorting tot 30 juni

Voor meer informatie over de Vrije Academie, de locaties van de colleges en reservering, zie de website van de Vrije Academie.